Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

1.000.000 dyr kastrert og vaksinert av Soi Dog Foundation



En enøyd løshundvalp fra Nakhon Si Thammarat i Thailand er hund nummer én million som er blitt kastrert og vaksinert av dyrevelferdsorganisasjonen Soi Dog Foundation.

Den hjemløse valpen med det passende navnet "Million" ble tatt inn av et av stiftelsens mobile steriliseringsteam etter å ha blitt funnet på gatene i Nakhon Si Thammarat, og kort tid etter ble hun det millionte dyret som har gjennomgått det omfattende steriliserings- og vaksinasjonsprogrammet siden stiftelsen ble grunnlagt i 2003.

Det er første gang i historien at så mange hjemløse dyr har blitt kastrert og vaksinert av én enkelt organisasjon.

– Denne utrolige prestasjonen hadde ikke vært mulig uten støtten fra givere over hele verden, sier John Dalley MBE, en av Soi Dog Foundations grunnleggere og president.

– Hunder som Million fortjener så mye bedre enn å bli født inn i et kort og lidelsesfullt liv på gata. Det er, og har alltid vært, vår misjon å komme til roten av denne lidelsen ved hjelp av sterilisering, og vi er takknemlige for å ha støttespillere som også tror helhjertet på denne misjonen, legger han til.

Soi Dog Foundation kastrerer og vaksinerer i dag over 20.000 hjemløse dyr hver måned.

John og hans avdøde kone Gill, som kommer fra Yorkshire i Storbritannia, etablerte Soi Dog Foundation på Phuket for å gjøre noe med hordene av løshunder - såkalte "soi"-hunder - etter at de trakk seg tilbake til den thailandske øya i 2003.

Fra en sped begynnelse har Soi Dog Foundation vokst til å bli den største organisasjonen for velferd for hjemløse dyr i Sørøst-Asia, og i år feirer organisasjonen 20-årsjubileum.

Stiftelsens steriliserings- og vaksinasjonsprogram, kjent som CNVR-programmet (Catch, Neuter, Vaccinate, Return), har stått i sentrum for arbeidet helt fra starten. CNVR-tilnærmingen er allment anerkjent som den mest humane og effektive måten å redusere overbefolkningen av hjemløse dyr og stanse spredningen av sykdommer, inkludert rabies.

– I løpet av de tre første månedene klarte vi å sterilisere 175 dyr, og litt over 1200 hele det påfølgende året. Det høres lite ut, men som med alt annet i livet må man begynne et sted, sier John.

Programmet har gitt tydelige resultater i Phuket, der den vedvarende innsatsen har redusert bestanden av hjemløse dyr med over 90 %, og der sykdomskontrollen er så god at øya er i ferd med å bli Thailands første rabiesfrie provins.

Årlige undersøkelser utført av International Companion Animal Management Coalition (ICAM) viser tilsvarende positive resultater i Bangkok-området, der stiftelsen har kastrert og vaksinert over en halv million dyr. Hovedstadens store bestand av hjemløse dyr blir stadig mindre, og lokalsamfunnene har fått en mer medfølende holdning til dyr.

Arbeidet i Bangkok-området støttes av Dogs Trust Worldwide - den internasjonale delen av Storbritannias største veldedige organisasjon for hundevelferd - som har finansiert halvparten av programmet siden 2016. Soi Dog Foundation mottar ingen offentlig støtte til sitt arbeid og er helt avhengig av donasjoner fra velvillige enkeltpersoner og organisasjoner som Dogs Trust Worldwide, som deler Soi Dog Foundations lidenskap for å forbedre livet til hjemløse dyr.

– Vi er så stolte over å ha vært en integrert partner i prosjektet i Bangkok siden 2016, sier Karen Reed, direktør for Dogs Trust Worldwide.

– Vi er opptatt av å forbedre hundenes liv og forholdet mellom hunder og lokalsamfunnene de lever i over hele verden, så vi vet hvor viktig dette prosjektet er for hver eneste hund og katt.

Soi Dog Foundation driver også programmer for redning, behandling, undervisning og oppsøkende virksomhet i lokalsamfunnet fra sitt internat i Phuket. Det var på internatets toppmoderne hundesykehus at Million selv gjennomgikk en ny operasjon for å fjerne det høyre øyet, som var blitt alvorlig skadet etter at hun ble påkjørt av en bil, dessverre en altfor vanlig hendelse for løshunder som streifer fritt omkring i gatene.

Det anslås at det finnes 10-12 millioner løshunder i Thailand, og stiftelsen vil derfor fortsette å utvide CNVR-programmet og drive det parallelt med andre programmer som alle inngår i stiftelsens helhetlige tilnærming til å forbedre dyrevelferden i Asia.

Kilde: Pattaya Mail

RSS