Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Ulovlige varer beslaglagt i kinesiske supermarkeder i Bangkok



I dag startet Thailands mattilsyn (FDA) den andre fasen av «Clearing Chinese Supermarkets in Bangkok».

De inspiserte sju butikker som de mistenker for å importere og selge varer fra Kina uten tillatelse. Operasjonen resulterte i beslag av 97 ulike typer produkter, til sammen over 2411 artikler.

Myndighetene har mått tips og klager på at flere butikker i Bangkok solgte smuglervarer fra Kina, særlig matvarer som manglet FDA-registreringsnummer eller korrekt thailandskspråklig merking. Disse produktene mener mattilsynet utgjør en potensiell risiko for forbrukerne.

For å hindre slik praksis begynte CPPD-politiet og tjenestemenn fra FDA å inspisere disse supermarkedene, og siden midten av juli har de inspisert mer enn 12 steder.

Etter at den første operasjonen hadde gitt resultater, og mange butikker hadde redusert sine ulovlige aktiviteter, var det noen butikker som fortsatte salget av disse uautoriserte produktene etter at stormen la seg. Dette førte til at den andre fasen av aksjonen ble iverksatt.

Disse kinesiske matvarene smugles inn i Thailand via lastebiler som krysser vennskapsbroen mellom Thailand og Laos. Deretter lagres de på lagre i Bangkok-området før de distribueres til Bangkok og andre provinser. Omsetningen skjer uten at det betales moms eller evetuell toll på varene.

I tiden fremover vil det bli holdt diskusjoner med relevante etater for å forhindre dette problemet. FDA har allerede gitt provinsielle folkehelsekontorer over hele landet beskjed om å gjennomføre kontinuerlig overvåking i alle områder.

Kilde: Khaosod English

RSS