Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Over 150.000 familier flomrammet



Hele 25.883 husholdninger i sju provinser i Nord-, Nordøst-, Sentral- og Sør-Thailand er fortsatt overveldet av oversvømmelser, sier thailandske myndigheter.

I sin siste oppdatering lørdag heter det at 673 landsbyer i 26 distrikter i Chiang Rai, Phitsanulok, Phetchabun, Nong Khai, Nong Bua Lamphu, Ayutthaya og Satun fortsatt er oversvømmet.

Myndighetene sier at de har overvåket flomsituasjonen over hele landet siden 16. august, da den øvre delen av Thailand ble rammet av innflytelsen fra sørøstmonsunen.

Fra 16. august ble totalt 153.143 familier i 3.770 landsbyer i 160 distrikter i 30 provinser rammet av oversvømmelser, opplyser departementet. Siden da har 46 mennesker omkommet som følge av drukning eller jordskred, og 24 har blitt skadet.

De siste detaljene om flomsituasjonen i syv provinser er:
  • Chiang Rai: 1.268 familier i 26 landsbyer i distriktene Mae Sai og Muang er oversvømt, men vannstanden er i ferd med å synke.
  • Phitsanulok: 576 familier i 15 landsbyer i distriktene Prompiram, Bang Rakam og Muang er berørt. Vannstanden er stabil.
  • Phetchabun: 300 familier i åtte landsbyer i Nong Phai-distriktet er berørt. Vannstanden er synkende.
  • Nong Khai: 7.132 familier i 151 landsbyer i distriktene Sang Khom, Si Chiang Mai, Tha Bo, Muang, Rattanawapi og Phon Phisai er oversvømmet. Vannstanden er i ferd med å stige.
  • Nong Bua Lamphu: 23 familier i Si Boon Ruang-distriktet er oversvømmet. Vannstanden er stabil.
  • Ayutthaya: 8.374 familier i 305 landsbyer i distriktene Bang Bal, Phak Hai, Sena, Muang, Bang Pa-in og Bang Sai er berørt. Vannstanden er stabil.
  • Satun: 8.210 familier i 167 landsbyer i distriktene Khuan Don, Muang, Tha Phae, Manang, La-Ngu, Khuan Kalong og Thung Wa er oversvømmet. Vannstanden er stabil.
Det skal avholdes et møte med provinsansvarlige tirsdag, angående forskrifter og tidsplaner for utbetalinger av flomhjelpssubsidier som er bevilget av innenriksdepartementet.

Departementet har godkjent et budsjett for flomofre i 57 provinser siden starten på regntiden 20. mai, med følgende kriterier:
  • 5000 baht i støtte til familier som har vært oversvømmet i mellom sju og 30 dager, eller mindre enn sju dager, men med skadede eiendommer 
  • 7.000 baht i støtte til familier som har vært oversvømmet i mellom 30 og 60 dager 
  • 9.000 baht i støtte til familier som har vært oversvømmet i mer enn 60 dager 
For å være kvalifisert må familiene være godkjent som flomofre av relevante administrative organisasjoner, og de må ha bestått verifisering av provinsens katastrofehjelpskomité, sier Chaiwat.

Familier som har blitt utsatt for flom gjentatte ganger i løpet av den nevnte perioden, kun vil være berettiget til en engangssubsidie, heter det fra departmentet.

Kilde: The Nation

RSS