Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Tar ut tiltale mot tre tjenestemenn



Den nasjonale antikorrupsjonskommisjonen (NACC) har tatt ut tiltale mot tre statlige tjenestemenn for lovbrudd, blant annet for å ha brukt offentlige kjøretøy og refundert drivstoffavgifter til private formål.

Pokpong Umyoo, tidligere direktør for Rayong Coastal Aquaculture Research and Development Centre, Kitchai Kulsamrit, en tidligere tjenestemann i lokaladministrasjonen i Uthai Thani-provinsen, og Chakrawut Yangsantia, også kjent som Chaiyan Petaipaiwan, permanent sekretær for Na Kham Tambon Administrative Organisation, er de tre som blir tiltalt, opplyste NACC i går.

Pokpong skal ha brukt senterets bil og pickup til å flytte gjenstander til tomten til huset han var i ferd med å bygge, og deretter ha reist for å inspisere byggearbeidene i arbeidstiden i 5-6 måneder i 2019.

Det ble også avdekket at han hadde fått 11 av senterets ansatte til å hjelpe til med å flytte to trær til en verdi av rundt 4000 baht fra senteret til huset sitt, og til å hjelpe til med hagearbeid, hagearbeid og elektrisk arbeid. Fiskeridepartementet fører tilsyn med senteret og har fått i oppdrag å kreve erstatning for skadene.

I saken mot Kitchai fant NACC ut at han hadde brukt en statseid bil som privatbil og parkert den på sin eiendom mellom desember 2018 og mai 2019. Kitchai ble også anklaget for å ha brukt et statlig drivstoffkort til å fylle bensin på privatbilen sin.

I Chakrawuts tilfelle ble det fastslått at den tiltalte hadde brukt 26 refusjonskuponger for drivstoff - hver på 500 baht, til sammen 13 000 baht - som Na Kham Administrative Organisation hadde som en kredittavtale med Boriboon Borikarn bensinstasjon, til sin private bil.

NACC fant de tre tjenestemennene skyldige i alvorlige disiplinære og straffbare forhold i henhold til den organiske loven om forebygging og bekjempelse av korrupsjon og paragraf 172 og 91 i straffeloven. Sakene deres vil bli oversendt til riksadvokaten for rettslig forfølgelse.

Kilde: Bangkok Post

RSS