Stacks Image 186

Thailand advarer om flere tilfeller av chikungunya virus i Sør-ThailandI de siste rapportene om sykdomsutbrudd har thailandske helsemyndigheter rapportert om 86 tilfeller av chikungunya-viruset bare i den siste uken. Det har vært 3.592 tilfeller, nesten alle i Sør-Thailand, i år.


Viruset er forårsaket av stikk fra infiserte mygg og symptomer er feber, hodepine og leddsmerter fra 2 til 12 dager etter myggstikk.

Folk som har vært i sør og opplever slike symptomer, oppfordrer til å kontakte medisinsk personale, og ikke kjøpe medikamenter for selvbehandling. En hjelpelinje er tilgjengelig på 1422.

Om Chikungunya-viruset (Wikipedia). 
Infeksjon forårsaket av chikungunya-viruset (CHIKV). Symptomer inkluderer feber og felles smerte. Disse forekommer typisk to til tolv dager etter eksponering. Andre symptomer kan være hodepine, muskelsmerter, hevelse i ledd og utslett. Symptomer forbedres vanligvis innen en uke; Imidlertid kan felles smerte vare i måneder eller år. Risikoen for død er rundt 1 på 1000. De aller unge, gamle og de med andre helseproblemer er utsatt for mer alvorlig sykdom.


(we) Kilde: ManagerOnline


RSS Feed