Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Buddha-gutten «Nong Nice» beordret av domstolen til å oppsøke psykiater



Foreldrene til den 8 år gamle gutten «Nong Nice», som hevder at han er den reinkarnerte sønnen til Buddha, har blitt beordret av en thailandsk domstol til å oppsøke en psykiater og foreldrene må stanse promoteringen av åtteåringen på sosiale medier.

Ungdoms- og familiedomstolen beordret i går, onsdag, et ektepar par til umiddelbart å stanse promoteringen av deres sønn på sosiale medier og umiddelbart avslutte forkynningen av Lord Buddhas lære til sine tilhengere.

Rettens kjennelse kom etter en rettslig begjæring fra Thailands myndigheter for sosial utvikling og menneskelig sikkerhet, som forsøkte å beskytte gutten i henhold til Child Protection Act 2003.

Rettsordren forbyr all promotering av sønnen på alle mediekanaler og sosiale medier, at «Nong Nice» hadde vært Lord Buddhas sønn i et tidligere liv, og at han hadde magiske evner knyttet til Naga, en gigantisk slange fra thailandsk mytologi.

Retten forbød også foreldrene å offentliggjøre forvrengte buddhistiske læresetninger eller versjoner av læren deres som ikke er i tråd med Tripitaka, som er de gamle samlingene av buddhistiske hellige skrifter.

Foreldrene må også ta gutten med til en psykiater innen 15 dager, og rapportere til en representant oppnevnt av retten i seks måneder.

Alle aktiviteter som paret har iverksatt for å promotere 8 åring som Lord Buddhas reinkarnerte sønn, ble også forbudt med umiddelbar virkning.

Chonlada Chanasirattanakun, fra departementet for sosial utvikling og menneskelig sikkerhet, sa at de vil forsøke å samarbeide med foreldrene for å sikre at rettens kjennelse blir implementert i samsvar med dette.

Hun sa at dersom foreldrene ikke adlød rettens ordre, ville det få alvorlige juridiske konsekvenser.

Natthaphon mente at rettens kjennelse var basert på manipulerte bilder og videoer av sønnen.

Guttens mor sa at hun ikke var overrasket over familiedomstolens avgjørelse, fordi den kun handlet om å beskytte sønnens velferd. Hun sa til thailandske medier at hun trodde dommerens avgjørelse var basert på falske bilder og manipulerte videoer.

Hun sa at de endrede bildene og videoene muligens ga dommeren et feilaktig inntrykk av at sønnen hennes ble misbrukt av dem for økonomisk vinning.

Hun sa at hun og ektemannen har bedt advokatene sine om å anke rettens kjennelse, og la til at hun hadde bevis for at hun og ektemannen aldri hadde brukt sønnen for egen vinnings skyld.

På spørsmål fra journalister om hvorfor hun aldri hadde lagt frem slike bevis for retten tidligere, nektet hun å kommentere saken.

Kilde: CTN News
RSS