Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Arrestordre utstedt for seks politifolk etter politidrapet onsdag



Provinsdomstolen i Nakhon Pathom har utstedt arrestordre på seks politifolk i forbindelse med drapet på en politimann hjemme hos Praween Chanklai, også kjent som "Kamnan Nok", i Nakhon Pathom onsdag kveld.

De seks politibetjentene var blant annet til stede på en månedlig middag hos Praween, som er sjef for underdistriktet Ta Kong.

I går kveld fant dykkere en CCTV-server i en kanal bak Ta Kong-tempelet. Datas-erveren skal ha blitt fjernet fra Praweens hus, pakket inn i en svart plastpose og dumpet i kanalen etter skytingen.

Et håndvåpen, som antas å ha blitt brukt under skytingen, ble også funnet i går kveld, nedgravd i nærheten av en sump.

Mannen som fjernet dataserveren, er identifisert av politiet som "Thitinan", en fengselsfunksjonær som jobber i Praweens hus. Han sitter for øyeblikket i politiets varetekt.

Politimajor Kiatisak og politiløytnant Nimit ble beordret ut av tjenesten på midlertidig basis i påvente av utfallet av etterforskningen.

Visepolitisjef Surachate Hakparn sa til media i går kveld at en av betjentene i Praweens hus klarte å pågripe gjerningsmannen, identifisert som "Nong", etter skytingen, men at han ble løslatt etter å ha konfiskert pistol.

Surachate irettesatte de 25 politibetjentene som befant seg i huset den kvelden, og sa at oppførselen deres var fullstendig uakseptabel. Uten politiets hjelp ville Praween og den bevæpnede mannen ikke ha sluppet ut av huset, og bevisene ville ikke ha blitt ødelagt.

Kilde: Thai PBS
RSS