Stacks Image 903

Thailand skroter all visumfri innreise på grunn av økende kriminalitet (aprilspøk)

Dette var Thainytts aprilspøk som ble publisert kl 10:30 og "avpublisert" ca kl 13:00

I dag kunngjorde den thailandske regjeringen at de skroter all visumfri innreise til landet med umiddelbar virkning. Dette betyr at alle tilreisende turister må ha visum før de ankommer, samtidig innføres amkomskortet TM6 igjen. 

Dette skrittet kommer som svar på økende bekymringer rundt kriminalitet fra tilreisende turister og sikkerhet knyttet til visumfri innreise.

Somchai Nonthasuwan, ialsperson for innenriksdepartementet, sier i dag at beslutningen ble tatt etter nøye vurdering av den pågående situasjonen og hensynet til innbyggernes sikkerhet.

– Vi innfører også på nytt innreisekortet, TM6. Det er aller største viktighet at det thailandske samfunnet har full oversikt over hvor turistene befinner seg, sier Somchai.

For de som allerede er underveis til Thailand eller ikke har tid til å skaffe visum før avreise må disse søke om «VOA» visum ved innreise på ankomstflyplassen.

– Dette gir bare 15 dagers opphold for alle nasjonaliteter, sier Somchai, – Men kan forlenges med 30 dagers opphold på et av landets immigrasjonskontorer for av avgift på 1900 baht.

– Det er dessverre blitt klart for oss at visumfri innreise har ført til en betydelig økning i kriminalitet i landet vårt, sa Somchai under en pressekonferanse i dag.

– Vi kan ikke lenger ignorere de alvorlige konsekvensene dette har for det thailandske samfunnet.

Ifølge talspersonen har thailandske myndigheter sett en dramatisk økning i rapporter om kriminelle handlinger begått av utlendinger som har utnyttet den visumfrie innreiseordningen. Dette inkluderer alt fra tyverier og bedrageri til mer alvorlige forbrytelser som narkotikahandel og menneskehandel.

Som en del av den nye politikken vil alle utenlandske besøkende nå måtte søke om visum på forhånd før de kommer til Thailand. Dette vil innebære at søkere må gjennomgå en grundigere bakgrunnssjekk før de får innreisetillatelse.

Reaksjonene på dagens kunngjøring har vært blandede. Mens noen mener at dette vil bidra til å beskytte innbyggerne og styrke sikkerheten, har andre uttrykt bekymring for hvordan dette vil påvirke turismen og det generelle ryktet til Thailand som en populær destinasjon.

Turistnæringen, som allerede har blitt hardt rammet av pandemien, frykter at dette skrittet vil føre til en nedgang i antall besøkende og dermed også inntektene.

Uansett hva framtiden bringer, er det klart at Thailand står overfor en betydelig utfordring når det gjelder å balansere ønsket om å være åpen for turisme med behovet for å opprettholde lov og orden i landet.

Kilde: Bangkok Post

RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand