Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Politiataksjon mot lystgass-bar i Pattaya



Mandag gjennomførte politiet i Pattaya en razzia mot en 'hemmelig' bar på Walking Street i Sør-Pattaya, etter at det ble rapportert om ulovlig salg av lystgass til utenlandske turister.

Politiet arresterte barens kasserer (25) sammen med en statsborger fra Myanmar (27) og tre andre ansatte med samme nasjonalitet. Myndighetene beslagla en rekke bevis, blant annet tre lystgassfylte ballonger, 29 brukte ballonger 14 lystgassflasker og salgsdokumenter.

Etterforskningen avdekket et hemmelig rom i baren der kundene kunne kjøpe lystgassfylte ballonger. Gassen ble lagret i et skjult område på baksiden av lokalet og klargjort for salg. Kundene fikk utstedt billetter av kassapersonalet, som kunne byttes inn mot lystgassballonger i det skjulte rommet.

Til tross for bevisene benektet 25 åringen enhver innblanding og nektet å gi ytterligere detaljer under avhørene. De tre ansatte innrømmet imidlertid at de hadde fylt ballonger med lystgass og solgt disse til turister, og hevdet at de fulgte ordre fra arbeidsgiveren sin.

Tiltalen mot kassereren og 27 åringen sier «salg av moderne medisin uten tillatelse». De tre ansatte fra Myanmar er tiltalt for ulovlig innreise og opphold i kongeriket og arbeid uten arbeidstillatelse. Alle de mistenkte er overlevert til Pattaya politistasjon for videre rettslige skritt.

Kilde: Pattaya Mail

Lystgass, eller dinitrogenoksid (N2O), er en smak- og luktfri gass som misbrukes i rushensikt. Høy konsentrasjon av gassen kan føre til alvorlig oksygenmangel. Langvarig bruk kan gi varige skader på nervesystemet. (helsenorge.no)


RSS