Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Kongen sponser begravelsen for bussbrann-ofrene



En kongelig sponset begravelse vil bli avholdt for de 20 elevene og tre lærerne som omkom i tirsdagens bussbranntragedie på skolen i Lan Sak-distriktet i Uthai Thani, etter at ofrene ble identifisert og fraktet tilbake til hjemprovinsen på onsdag.

Ofrene ble identifisert i Bangkok før de ble fraktet til Wat Khao Praya Sangkharam-skolen i Uthai Thani.

Deres Majesteter Kongen og Dronningen har gitt ofrene kongelig sponsede begravelsesritualer. Familiene fant det best at ritualene ble holdt på skolen, skriver Bangkok Post.

Viseinnenriksminister Sabeeda Thaised og Uthai Thanis guvernør Teerapat Kutchamath inspiserte skolens flerbrukshall, der ritualene vil foregå over syv dager. Det kongelig sponsede ritualet vil finne sted på begravelsens siste dag.

Teerapat sa at DNA-prøver fra familiemedlemmer ble sendt for å hjelpe til med identifiseringen på Police General Hospital (PGH) i Bangkok på tirsdag. Det ble rapportert at identifikasjonsprosessen ble avsluttet og at de døde ble levert tilbake til Uthai Thani på onsdag.

Assisterende nasjonal politisjef, Kornchai Klayklueng, bekreftet at PGHs rettsmedisinske institutt hadde mottatt DNA-prøver fra familiene til alle de 23 ofrene, og at identifiseringen ikke skulle ta mer enn 48 timer.

– Pårørende til de om bord i bussen ble også hørt av politiet for å finne ut hva som skjedde i forkant av tragedien, sa han.

Politiet tatt ut tiltale mot den 48 år gamle sjåføren av den forulykkede bussen.

Han fortalte politiet at han ble forsteinet av å være vitne til infernoet og flyktet fra stedet for å bo hos familie i Ang Thong før han meldte seg selv til politiet.

Han er tiltalt for hensynsløs kjøring som har forårsaket fare for mennesker eller eiendom, hensynsløs kjøring som har forårsaket dødsfall, uforsiktig kjøring som har forårsaket fysisk eller psykisk skade på andre, og for å ha unnlatt å yte assistanse etter en ulykke.

48 åring kjørte en av tre busser fra skolen som var på ekskursjon.

Før han stakk av forsølte han å finne et brannslukningsapparat i en annen buss som stoppet bak han. Han forsøkte å slukke flammene, men mislyktes på grunn av den intense varmen.

Bussen hans var den andre i en konvoi på tre busser. Den krasjet og begynte å brenne i det inngående kjørefeltet på Vibhavadi Rangsit-veien, i nærheten av kjøpesenteret Zeer Rangsit i Lam Luk Ka-distriktet, rundt middagstid.

Statsminister Paetongtarn Shinawatra sa at et forbud mot skoleutflukter, som mange tok til orde for på sosiale medier, ikke var løsningen.

– Utflukter åpner nye horisonter for barna våre. De skader ikke barna.

– Det er kjøretøyet som var dårlig vedlikeholdt eller mangelfullt inspisert som forårsaket ulykken, sa statsministeren.

Øverst: Melkekartonger er plassert i nærheten av åstedet for tirsdagens busbranntragedie på Phahon Yothin Road i Rangsit-området i Pathum Thani. (Foto: Pongpat Wongyala)

Kilde: Bangkok Post
RSS