Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Den fengslede politiske aktivisten Ekkachai innlagt på sykehus



Den varetektsfengslede politiske aktivisten Ekkachai Hongkangwan er overført til kriminalomsorgens sykehus på grunn av høy feber. Undersøkelser viser at han har unormal nyrefunksjon og leukocytose.

Den 10. september rapporterte Thai Lawyers for Human Rights (TLHR) at Ekkachai Hongkangwan, som ble dømt til ett års fengsel for å ha avslørt sitt sexliv bak murene, ble innlagt på sykehuset sist fredag på grunn av høy feber og gulsott.

Ifølge en oppdatering fra TLHR har feberen gått ned, men legene som undersøkte ham, fant at han har unormal nyrefunksjon og leukocytose.

Ekkachai er fortsatt innlagt på sykehus og får medisiner og saltvannsløsning. Det forventes at han vil gjennomgå en ny undersøkelse denne uken.

I dag, mandag, uttalte Nutthida Meewangpla, en tidligere frivillig sykepleier som var vitne til massakren på rødskjortedemonstranter i 2010, at Ekkachai fortsatt er ved bevissthet, men at han har gulsott og er trett. Ytterligere tester er nødvendige for å fastslå den underliggende sykdommen.

Den 48 år gamle anti-junta-aktivisten Ekkachai har tidligere vært fengslet for å ha brutt den kongelige ærekrenkelsesloven ved å selge CD-er med en dokumentarfilm fra Australian Broadcasting Corporation om den daværende kronprinsen og Wikileaks-dokumenter i 2011. Han ble løslatt i november 2015.

Ekkachai har blitt fysisk angrepet sju ganger fordi han har opponert mot makthaverne. Bilen hans er også blitt utsatt for to brannstiftelser.

I 2017 ble han dømt til ett års fengsel for en datarelatert forbrytelse knyttet til offentliggjøring av sexlivet sitt bak murene. I 2018 anmeldte Ekkaphon Saeng-arun Ekkachai for å ha lastet opp pornografisk. Ekkachai har sittet i Bangkok varetektsfengsel siden 6. september og forventes å bli løslatt i februar 2024.

Kilde: Prachatai English

RSS