Stacks Image 186

89 døde: Over 80.000 dengue-tilfeller hittil i år89 personer er døde og 81.500 personer er sammet dengue-feber i Thailand hittil i år. Nå maner helsemyndighetene om degnue-dugnad for å begrense myggens levevilkår.


Myndighetene maner til dengue-dugnad, og ber folk ødelegge klekkeplasser for mygg og tipse om steder myndighene bør sprøyte.

Dr. Suwannachai Wattanayingcharoenchai, direktør for DDC, sier at dengue-infeksjoner har hatt en nedgang i provinser som Nakhon Nayok, Trat, Prachin Buri, Amnat Charoen, Beung Kan og Chumphon takket være forebygging og kontrolltiltak.

- Det hjelper at folk samarbeider for å forhindre klekking av Aedes aegypti-myggen, som bærer dengue-viruset, sier direktøren.

Suwannachai, som siterer DDCs siste rapport som viser at 81 500 mennesker er smittet av denguefeber og 89 er døde fra 1. januar til 3. september. De fleste er små barn, ungdommer og unge voksne.

Helsemyndighetene oppfordrer folk til umiddelbart å oppsøke lege dersom en utvikler influensalignende symptomer, som høy feber, hodepine, smerter bak øynene, muskelsmerter og leddsmerter samt hudutslett som gjern kommer etter noen dager.

Myndighetne advarer samtidig mot å ta aspirin og ibuprofen, da disse medisinene kan øke risikoen for blødning.

(pf) Kilde: The Nation