Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Siste smil for Thai Smile



Det nasjonale flyselskapet har overført en flåte på 20 Airbus A320-fly fra Thai Smile til THAI

Thai Airways International vil ikke lenger beholde det tapsbringende lavprisflyselskapet Thai Smile Airways, men legger ned datterselskapet etter å ha overført en flåte på 20 Airbus A320-fly til THAI, opplyser flyselskapets administrerende direktør.

THAIs administrerende direktør Chai Eamsiri sa at etter at flåten ble overført til THAI, genererte de mer inntekter enn da de var i drift hos Thai Smile.

– Tidligere ble flåten i gjennomsnitt ikke brukt mer enn ni timer per dag under Thai Smile, men nå har bruken økt til 10,5 timer per dag, sa Chai.

Han forklarte at flåten ble brukt på ruter til Kina og India, så flyene er i luften om natten i lengre flytid-

Etter at driften av Thai Smile ble fusjonert inn i THAI, kunne det nasjonale flyselskapet dessuten spare kostnader på innkjøp og lønninger.

Han sa at THAI nå ikke betaler ut lønn til Thai Smiles administrerende direktør og finansdirektør, og at de dermed kan spare mye på lønnskostnadene.

– Så vi planlegger å avvikle Thai Smile Airways, som er et datterselskap som eies 100 % av THAI, for godt i stedet for å beholde det til andre formål, sier Chai.

Thai Smile Airways ble etablert 17. oktober 2013, med en registrert kapital på 1,8 milliarder baht og 100 % av aksjene eid av THAI. Selskapet startet flyvninger 10. april 2014.

Fra 2013 til 31. desember 2022 akkumulerte Thai Smile et tap på 20,012 milliarder baht. Selskapet fikk en likviditetskrise i april 2023, så THAI begynte å overføre flåten til morselskapet 31. desember 2023. Sammenslåingen med THAI ble fullført i januar i år.

Chai sa at det nasjonale flyselskapet også har justert setekonfigurasjonene på A320-flyene som ble overført fra Thai Smile for å betjene THAI-passasjerene bedre.

Han sa at de fire første seteradene i økonomiklassen ble endret til business class med 12 seter igjen, og at hvert sete kunne legges 160 grader bakover for å gjøre det mer komfortabelt for passasjerene under to-tre timers flytur.

Chai sa at flyene også vil bli oppgradert med et trådløst IFD-system (In-flight Display), slik at passasjerene kan koble smarttelefonene eller nettbrettene sine til underholdningstjenestene om bord og nyte filmer og musikk fra sine egne enheter.

Oppgraderingen vil starte i november og vil være ferdig i løpet av andre kvartal neste år, sier Chai.

Når det gjelder THAIs planer om å øke flåten, sa Chai at flyselskapet vil kjøpe flere fly med én midtgang for å øke styrken på kortdistanseflyvninger.

Selskapet vil kjøpe 32 Airbus A312 Neo-fly, og de første 12 flyene vil bli levert neste år og resten i 2026.

Med kjøpet av disse flyene vil THAI ha 52 single-aisle-fly, 32 Airbus A321 Neo og 20 Airbus A320-fly, sier Chai.

Flåten av single-aisle-fly vil gjøre det mulig for THAI å forbedre sine innenriks- og kortdistansetjenester i regionen, la han til.

Kilde: The Nation
RSS