BANGKOK akkurat nå
PHUKET akkurat nå
CHIANG MAI akkurat nå
Stacks Image 903

Cannabis tilbake på narkotikalisten 1. januar?En komité som har som oppgave å kontrollere illegale rusmidler, har fått flertall for at cannabis og hamp skal omklassifiseres som narkotika, og oppføringen på listen vil tre i kraft 1. januar neste år, ifølge Dr. Surachoke Tangwiwat, statssekretær i helsedepartementet.

Dr. Surachoke, som ledet komitémøtet fredag 5. juli, sa at alle komitémedlemmene var enige om prinsippet om at cannabis kun skal brukes til medisinsk behandling, og ikke til rekreasjonsbruk. Det var imidlertid uenighet på enkelte punkter.

Til slutt ble det flertall for å sette cannabis og hamp tilbake på narkotikalisten. Han sa at komiteen ville sende sin rapport til Office of the Narcotics Control Board for vurdering neste uke.

I resolusjonen heter det at cannabis og hamp er å betrakte som narkotiske planter, med unntak av deres grener, røtter og frø. Cannabisknopper og alt materiale som inneholder mer enn 0,2 % tetrahydrocannabinol (THC), vil også bli klassifisert som narkotika.

– Hvis Office of the Narcotic Control Board er enig i vår konklusjon, vil neste skritt være at Food and Drug Administration endrer alle cannabisrelaterte lover og setter opp kriterier for hvordan plantene kan brukes.

– Alle relaterte lover bør endres før 1. januar, og det er tidsrammen vi forventer for at denne loven skal tre i kraft, sier Dr. Surachoke.

Panthep Puapongpan, som stemte mot oppføringen på listen, sa at han var uenig i avgjørelsen, men ville ikke utdype hvorfor.

En rekke borgergrupper har uttrykt sin motstand mot departementets forsøk på å sette cannabis tilbake på narkotikalisten.

Kilde: Bangkok Post
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand