Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

– Turismen er på vei tilbake



– Regjeringen forventer at turistindustrien vil generere inntekter på rundt 2,8 billioner baht til landet i år, og at antallet utenlandske turister vil komme opp i nesten 38 millioner.

Det sier regjeringens talsmann Chai Wacharonke.

Chai reviderte nylig regjeringens forventninger til landets turistindustri i år.

Thailand forventer 20,47 millioner utenlandske besøkende i andre halvår i år, noe som bringer det totale antallet opp i 37,97 millioner, en økning på 34,88 % fra i fjor.

Når det gjelder thailandske turister, sa han at antallet innenlandske besøk i samme periode forventes å ligge på 105 millioner, noe som gir en total på 205 millioner for hele året, en økning på 10 % fra året før.

Når det gjelder inntekter, sa han at de forventer 1,41 billioner baht i siste halvdel av året, noe som bringer årstotalen opp i 2,73 billioner baht, en økning på 650 milliarder baht, eller 31 %, fra året før.

Han delte også opp totalsummen på 2,73 billioner baht i to deler: 1,77 billioner baht generert av utenlandske besøkende og 962 milliarder baht generert av thailandske turister, en økning på henholdsvis 44,2 % og 12 % i forhold til året før.

Chai tilskrev det faktum at turistnæringen gjør det bedre enn i fjor til fire faktorer.

Den første faktoren er at det er blitt enklere å reise uten visum, at det ikke lenger er behov for immigrasjonskort, og at spesialtog gjør det lettere å reise over landegrensene.

Den andre faktoren er det økte antallet flyseter på grunn av den økte frekvensen av flyvninger fra utvalgte land, som Kina, Japan, Australia, Tyskland og Storbritannia, og gjenopprettelsen av flyvninger som ble kansellert under spredningen av Covid-19. Antallet flyseter vil komme tilbake til 22 millioner mellom juli og desember.

Den tredje faktoren er reisende som følger i fotsporene til artister og influencere i sosiale medier som har besøkt Thailand.

Den siste faktoren er arrangementene og aktivitetene som organiseres av Tourism Authority of Thailand (TAT) for å øke turismen, for eksempel Amazing Beach Life Festival og Amazing Food Festival.

Talsmannen sier at den forbedrede utviklingen i turistnæringen vil resultere i en BNP-vekst på over 3 %, og legger til at statsminister Srettha Thavisin er overbevist om at neste år vil bli et gyllent år for Thailands turisme, og at det forventes en enda bedre utvikling.

Øverst: Turister går utenfor Grand Palace mens en tuk-tuk kjører forbi den populære turistattraksjonen i Bangkok. (Foto: Varuth Hirunyatheb)

Kilde: Bangkok Post

RSS