Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Sexslavens ‘hevn’



En kvinne i Chon Buri som jobber i PR-bransjen, forteller at hun ble tvunget til å tilby sextjenester for å betale tilbake et privat lån hun tok opp av en gjeng ledet av en ladyboy. De banket henne gul og blå da hun klarte å flykt fra fangenskapet.

Hun sier at hun hadde stilt seg som kausjonist for et lån på 30.000 baht som ble tatt opp av en venn som flyktet utenlands i stedet for å betale tilbake. Långiveren sporet henne opp og hyret en gjeng ledet av en 21 år gammel ladyboy, Kae, for å holde henne i fangenskap til hun hadde betalt lånet, skiver Bangkok Post.

Hun sier at den 21 år gamle Kae holdt henne fanget i soi Rungland i Sør-Pattaya. De tok telefonen og ID-kortet fra henne. Hun sa at hun tilby sextjenester for å betale lånet hun hadde kausjonert for.

Hun fortalte politiet i Muang at hun ble tvunget til å betjene kunder, hovedsakelig utlendinger, som 21 åringen skaffet henne. Gjelden ble betalt med 2.000-3.000 baht per gang hun betjente en kunde inntil hun hadde tilbakebetalt lånet.

Det tok bare fire dager å betale tilbake gjelden.

Men prøvelsene hennes endte ikke der.

Etter at hun hadde betalt tilbake 30.000 baht, og hun fikk bare beholde tipsen, krevde Kae at hun skulle betale tilbake ytterligere 5.000 baht i naturalier som et gebyr for å ha sporet henne opp på utlånerens ordre.

Etter å ha betalt dette, sa Kae at hun måtte bli værende enda lenger. Hun sa at en tidligere långiver som hun og hennes eks-elsker hadde opparbeidet seg en gjeld på 90.000 baht hos, hadde tatt kontakt. Nå måtte hun betale også den gjelden før Kae ville la henne gå.

– Jeg ble sjokkert. Jeg visste ikke hvor hun hadde fått den informasjonen fra, men jeg mistenker at hun fant den på telefonen min, sier hun.

Det tok ytterligere en måned å betale tilbake gjelden. Hun sier at hun betjente kunder ti ganger daglig, hovedsakelig amerikanere, indere, kinesere og koreanere.

– Etter at jeg hadde betalt tilbake gjelden, bestemte jeg meg for å flykte, men Kae og gjengen hennes innhentet meg, sier hun. Som sagt, så gjort. Hun klarte å stikke av.

Kae fant ut at hun bodde i en leilighet i Nong Prue i Bang Lamung-distriktet, og fulgte etter henne dit. De banket henne opp utenfor leiligheten sent den 11. juni, i scener som ble fanget opp på telefon av lokalbefolkningen i leiligheten og av overvåkningskameraer på gaten.

Henne historie ble kjent da hun la ut klippene på sosiale medier. Hun anmeldte også saken til politiet i Muang, som tidlig torsdag hadde sporet opp Kae og fire gjengmedlemmer.

De ble pågrepet i en massasjesalong i Sør-Pattaya og står tiltalt for flere forhold, blant annet overfall, kidnapping og menneskehandel.

– De har innrømmet noen av forholdene, sier politiet.

Samme kveld som slåsskampen utenfor leiligheten fant sted, ringte en sikkerhetsvakt politiet, hvorpå kvinnen gikk med på å snakke med Kae.

Kae gikk med på å returnere telefonen hennes etter lange samtaler. Like etter at politiet hadde dratt kom gjengen tilbake, slo henne igjen og forsøkte å tvinge henne inn i bilen sin. Hun klarte å gjøre motstand, men hendelsen fikk henne til å anmelde saken.

Senere ringte hun långiveren som hadde gitt vennen hennes lånet, som sa at han hadde fått tilbake sine 30.000 baht i sin helhet. Långiveren som hun og hennes tidligere partner hadde lånt 90.000 baht av, sa imidlertid at han ikke hadde sett en eneste baht.

I dagene etter hendelsen sendte Kae og kompisene hennes truende meldinger til henne og sa at de kjente høytstående politifolk, og truet med å komme etter henne igjen.

I forbindelse med anmeldelsen sa hun at hun også ønsket at politiet skulle sikre tilbakebetaling av de 90.000 baht.

Kilde: Bangkok Post
RSS