Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Hua Hin tar grep for å løse det økende makakproblemet



I Hua Hin er det startet et prosjekt for å sterilisere 150 makaker. Målet er å forebygge zoonotiske sykdommer og håndtere den økende makakbestanden i området.

Byen opplever et økende problem med makaker som kommer ned fra høyden for å finne mat i tettbygde strøk, noe som skaper problemer for innbyggere og turister. Det fokuseres på både kortsiktige og langsiktige løsninger på problemet.

Som en del av initiativet undertegnet ordfører Nopporn Wutthikul en intensjonsavtale med Somjet Jantana. Avtalen skisserer et prosjekt for å kontrollere makakbestanden i Khao Takiab- og Khao Hin Lek Fai-områdene i Hua Hin kommune. Prosjektet, som etter planen skal gjennomføres i slutten av august, omfatter sterilisering av 150 makaker.

Beslutningen om å iverksette tiltak ble tatt etter klager fra innbyggerne om en gruppe på rundt 10-20 makaker som kom ned fra Khao Hin Lek Fai på jakt etter mat og ly. Apegruppens leder utviste aggressiv atferd, angrep andre aper, ødela eiendom og var til stor plage for lokalbefolkningen.

Som svar på dette ble det fanget inn 13 aper ved hjelp av feller og bedøvelsespiler («Dakaribørser»). De innfangede dyrene ble flyttet til Huai Sai Wildlife Breeding Center i Phetchaburi-provinsen, mens de ikke-aggressive makakene ble sendt tilbake til Khao Hin Lek Fai.

Kilde: Hua Hin Today
RSS