Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Hjemløse søker seg til leskur i Bangkok



Velferdsmyndighetene i Bangkok vil intensivere inspeksjonene av bussholdeplasser i byen etter at fem hjemløse ble funnet sovende i et leskur på en bussholdeplass utenfor et stort kjøpesenter i byen mandag kveld.

Politiet og ansatte fra Human Security Emergency Management Centre (HuSEC) ble mandag kveld sendt ut for å undersøke en rapport om at hjemløse hadde søkt tilflukt i en bussholdeplass utenfor The Mall Lifestore i Bang Kapi-distriktet.

De fant fem personer sovende på benkene, dagarbeidere som ikke hadde råd til å leie bolig, tidligere straffedømte og gamle mennesker som levde uten støtte fra familiene sine.

– De ble tilbudt hjelp og støtte av HuSEC, men foretrakk å holde seg utenfor systemet, sier Varawut Silpa-archa, minister for sosial utvikling og menneskelig sikkerhet.

De ble bedt om å forlate busskuret, som er til bruk for passasjerene, men de kunne ikke tvinges til å ta i mot hjelp fra byens velferdssystem.

– Politiet har rett til å flytte disse menneskene siden de hindrer offentlig transport. Men slike ting kan gjenta seg hvis de avviser støtte fra rettssystemet" sa ministeren da han snakket med media i regjeringskvartalet.

Han sa at velferdsmyndighetene ville trappe opp inspeksjonene av bussholdeplasser i arbeidet med å løse problemet med hjemløse i byen og gi de hjelp innenfor systemet.

En busspendler la tidligere lagt ut en video på TikTok søndag kveld som viste hjemløse som sov i busskuret utenfor kjøpesenteret ved 23-tiden. Innlegget vakte mange meningsytringer og bekymringer.

Kommentarene under videoen var blant annet: «Kanskje ikke alle var hjemløse, jeg gikk en gang glipp av en buss og endte også opp med å sove på en bussholdeplass» og «Bangkok må ta tak i dette problemet. Det kan være farlig for folk som reiser om natten».

Øverst: Hjemløse sover på bussholdeplassen foran The Mall Lifestore i Bang Kapi-distriktet i Bangkok natt til 28. juli. (Skjermdump fra TikTok-kontoen Jeeraporn.ning)

RSS