Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Internett- og mobilsignaler fra Thailand til Det gylne triangel kuttet



Thailandske myndigheter har i dag begynt å kutte telekommunikasjonssignaler som sendes til områdene rundt underholdningskomplekset King's Roman i Det gylne triangel, og demontere ulovlige mobilnettsteder langs grensene mot Laos og Myanmar.

Thailands nasjonale kringkastings- og telekommunikasjonskommisjon (NBTC) deltok i operasjonen, som har fått kodenavnet "Blasting Bandits' Bridge", og som har som mål å forstyrre driften av callsentre, hvorav mange drives av kinesiske kriminelle gjenger.

Etter at områdene i og rundt underholdningskomplekset er tatt hånd om, vil operasjonen utvides til andre områder i "ingenmannsland" i Laos og, spesielt, i Myanmar.

En velinformert politikilde sier at politiet er beordret til å arrestere thaier som arbeider på callsentrene, og å stille disse for retten.

Politiet sier at alle telekommunikasjonssignaler som sendes inn i Myanmar og Laos fra grenseområdene, vil bli stengt for å forhindre at svindlerbander lurer folk for penger.

De sier at immigrasjonsmyndighetene ved grenseovergangene har fått beskjed om å skjerpe kontrollen av thailandske statsborgere som reiser til Myanmar.

Ifølge NBTC har over to millioner mobiltelefonnumre, som mistenkes for å bli brukt av callsenterbander og til andre ulovlige formål, blitt sperret og 179 mobilnettsteder i ni provinser er blitt deaktivert. 33 personer er også siktet for å ha levert internett- og mobiltelefontjenester til Myanmar på ulovlig vis.

Under aksjonen "Blasting Bandit's Bridge" avdekket paramilitære rangere en underjordisk internettkabel på rundt 11,5 kilometer som strakte seg inn i Myanmar fra Mae Chan-distriktet i Chiang Rai.

Kilde: Thai PBS







RSS