Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

3.000.000.000.000 baht i turistinntekter i år



Thailands turistmyndighet (TAT) sa tirsdag at er sikre på at Thailand vil nå målet om turistinntekter på 3 billioner baht, noe som er rundt 30 % høyere enn i 2023.

– Rundt 2 billioner baht vil komme fra utenlandske ankomster, og 1 billion baht fra innenlandsreisende, sa TAT-guvernør Thapanee Kiatphaibool.

Hun la til at TAT anslår at det totale antallet utenlandske ankomster i år vil overstige 36,7 millioner mennesker, en økning på 28 % fra året før.

– Den globale økonomien svinger, og de internasjonale turistene strammer inn livremmen, sa hun. – Vi kan ikke tvinge de til å bruke mer penger, så TAT vil fokusere på å øke både antallet turister og inntektene ved å utvide markedet til ulike byer.

Thapanee sier at turistene ser ut til å foretrekke hyppigere turer til nærliggende provinser i stedet for en enkelt langdistansetur.

TAT forventer å tiltrekke seg mer enn tre millioner kinesiske turister i løpet av de siste fire månedene i år, spesielt i forbindelse med den kinesiske nasjonaldagen, som starter 1. oktober.

Fra 17. september vil arrangementet «Amazing Thailand, Mid-Autumn Night» bli avholdt for å feire 50-årsjubileet for forholdet mellom Thailand og Kina, med deltakelse av den kinesiske artisten Luo Yunxi, sa Thapanee.

Hun la til at TAT hadde signert en intensjonsavtale med Tuniu, en populær online reiseplattform i Kina, for å fremme skreddersydde turistprogrammer for store familier på mer enn 10 personer.

Fra 1. januar til 31. august har Thailand tatt imot 23 567 850 utenlandske turister, en økning på 31 % fra året før, som har brukt rundt 1,107 billioner baht.

De fem største utenlandske ankomstene i år er kinesere (4,78 millioner mennesker), etterfulgt av malaysiere (3,26 millioner), indere (1,36 millioner), sørkoreanere (1,24 millioner) og russere (1,08 millioner).

Kilde: The Nation
RSS