Advarer mot matforgiftning i sommersesongen
04.04.2023
Helsedepartementet advarer mot matforgiftning og diaré, forårsaket av inntak av gammel mat i sommersesongen ettersom matbårne bakterier kan vokse raskere i varme temperaturer.
Temperaturene om sommeren stiger til 35-40 grader i Thailand og så opp til som 43 grader i enkelte områder.
Mat har en tendens til å surne raskere om sommeren når mikrober (bakterier og virus) vokser raskere.
Forurenset og gammel mat kan forårsake diaré, matforgiftning, dysenteri, tyfus og kolera. Fra januar til september i fjor ble det rapportert om 410.699 diarétilfeller med to dødsfall, advarer departementet.
De foreslår å kjøpe mat fra pålitelige kilder eller sertifisert av statlige etater. Kjøtt og fersk sjømat krever kjølig oppbevaring under 5 grader.
De bør unngå å kjøpe ferdigmat i plastposer med tegn på surning som stigende luftbobler. De anbefales å spise varm og ren mat og unngå rå kjøttretter.
Kilde: Thai News Agency