Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Færre bader i varmen



Besøket har gått ned med omkring 10 prosent på utendørs turistattraksjoner av den vedvarende varmen, siden turistene holder seg innendørs. Landets turiitmyndigheter tar grep og vil anbefale besøk tidlig om morgenen, kveld og natt for å stabilisere markedet.

Wuthichai Luangamornlert, i Siam Park City Group, som driver Siam Amazing Park, sier at de høye temperaturene har ført til at besøkende uteblir, noe som har ført til 5-10 % mindre trafikk i vannparken denne uken, skriver Bangkok Post.

– Gjestene legger igjen mindre penger, og omsetningen har gått ned med 10 %, noe som tilskrives lavere tillit til økonomien og økte levekostnader, spesielt strømregninger, sier Wuthichai.

Han sa at markedet har vært svakt etter det kinesiske nyttårset, da gjennomsnittstemperaturen steg raskt.

Under Songkran var gjestetrafikken i parken 10 % lavere enn i fjor.

– Lokale turister strammet inn på budsjettet for mat og drikke mens de var på reise. Vi så at flere lokale valgte å dra til kjøpesentre med klimaanlegg i helgene i stedet for å besøke badelandet vårt, siden det er for varmt til å oppholde seg utendørs på dagtid, sier Wuthichai.

Han sier at markedet er utfordrende for turistbransjen, ettersom kostnadene deres har økt med 10-20 % i år, noe som hovedsakelig skyldes energi- og lønnskostnader.

– Siam Amazing Park har tilpasset seg ved å bruke solenergi, sier Wuthichai, som også er formann i International Association of Amusement Parks and Attractions.

– Ikke alle i reiselivsbransjen har oppsparte midler til å overleve denne markedsnedgangen. Mange av de har ikke mulighet for kassakreditt eller banklån. Nå som høysesongen og skoleferien allerede er over, kan noen komme til å slite med høye renter hvis inntektene stagnerer, sier han.

Somradee Chitchong, viseguvernør for innenlandsk markedsføring i TAT, sa at de vil flytte fokuset på reklamekampanjer til turistbesøk tidlig om morgenen og på kveldstid og natt for å unngå den voldsomme varmen på dagtid.

Somradee sa at det de høye temperaturene har avskrekket thaiene fra å reise, spesielt eldre.

Mange dropper utendørsområder, som templer og velger heller innendørsaktiviteter eller turiststeder med kjølig luft.

– Noen reisende foretrekker å bo på hotell og nyte aktiviteter på stedet i stedet for å gå ut, sier hun.

For å stimulere inntektene til det lokale næringslivet som mister inntekter på grunn av været, planlegger TAT å fremme mer egnede aktiviteter for morgen, kveld og natt, for eksempel løping, båtpadling eller stjernekikking.

Somradee sa at TAT også planlegger å forbedre markedet i regntiden, spesielt i nord og nordøst, for å kompensere for tapene som følge av at den giftige PM2,5-smogen har vart lenger enn forventet i disse områdene.

Kilde: Bangkok Post - Foto: Siam Amazing Park
RSS