Stacks Image 919

Over 6000 ofre for iCon Group krever erstatning på over 200 millioner baht



Central Investigation Bureau (CIB) har mottatt klager fra over 6000 personer som sier at de har blitt svindlet av direktesalgsselskapet The iCon Group, med et samlet erstatningskrav på mer enn 200 millioner baht.

På et pressemøte tirsdag sa den nasjonale politisjefen Kitrat Phanphet at dette er klager som er sendt inn til CIBs hovedkvarter og politistasjoner over hele landet siden 10. oktober, melder The Nation.

Han la til at CIB-tjenestemenn på tirsdag ransaket 11 steder for å pågripe personer som antas å være involvert i selskapets påståtte bedragerske forretningspraksis.

iCon Group er mistenkt for å ha lokket tusenvis av mennesker til å kjøpe kosttilskudd og kosmetikk ved hjelp av kjendiser og billige nettkurs under et angivelig pyramidespill, med løfter om raskt salg og stor fortjeneste på kort tid.

Når folk ikke klarte å omsette produktene, ba selskapet de om å rekruttere flere selgere som skulle jobbe under de og få en andel av deres «investeringer».

Kitrat sa at de 18 lederne i iCon Group som ble arrestert i forrige uke, fortsatt er i varetekts. Han la til at han har beordret etterforskerne til å lete nøye etter bevis og vitner for å bygge opp saken, som blant annet er siktet for å svindle folk og spre falsk informasjon.

Politisjefen sa at CIB vil se nærmere på alle forhold knyttet til denne høyprofilerte saken, inkludert beslagleggelse av eiendom og opptak av samtaler som angivelig skal ha blitt ført mellom selskapets ledere og tredjeparter.

Kilde: The Nation

RSS 


Slik ser du norsk TV i Thailand