Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Sparket offiser pågrepet etter nesten 10 år på flukt



En avskjediget grensevakt, etterlyst for bortføringen og drapet på to unge menn i Songkhla for snart 10 år siden, er arrestert i Narathiwat.

Ifølge Central Investigation Bureau (CIB) ble den 39 runge mannen pågrepet i Cho Airong-distriktet onsdag, melder Bangkok Post

Mannen var etterlyst for flere forhold, blant annet medvirkning til drap, ulovlig besittelse og bruk av skytevåpen og ulovlig frihetsberøvelse med døden til følge.

Han ble arrestert etter at likene av to bortførte menn ble funnet flytende i Songkhla-sjøen i Sathing Phra-distriktet i juni 2015.

I juni 2015 mottok politiet ved Singha Nakhon-stasjonen rapporter om at de to unge mennene, 17 og 21 år, hadde blitt bortført av en gruppe bevæpnede menn.

Etterforskningen bidro til å identifisere de mistenkte som var involvert i drapene. Det ble søkt om rettens godkjennelse for å arrestere fem mistenkte, og fire av dem ble senere pågrepet. 39 åringen, den siste mistenkte, hadde unndratt seg pågripelse frem til han ble pågrepet onsdag.

Arrestasjonsteamet beslagla også fem våpen og ammunisjon fra huset han hadde tilhold i.

Under avhør innrømmet den tidligere offiseren at han var den mistenkte i arrestordren. Selv om han nektet for å ha skutt ofrene, hevdet han å ha vært vitne til hendelsen. Han ble overlevert til politiet i Cho Airong.

En kilde rapporterte at 39 åring ble avskjediget fra grensepolitiet i 2014 på grunn av påstått innblanding i ulovlig narkotikahandel.

Øverst: Politikommandosoldater arresterte en tidligere grensepolitibetjent i Cho Airong-distriktet i Narathiwat onsdag. Han var ettersøkt etter en arrestordre for medvirkning til ulovlig fengsling og drap på to menn i Songkhla i 2015. (Foto: Central Investigation Bureau)

Kilde: Bangkok Post
RSS