Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Avslørt: Thailandske telefonsvindlere bruk politiuniform



Thailandsk politi advarer mot svindlere som bruker politiuniformer når de kontakter sine ofre via videochat. Samtidig ber politiet om at de som har informasjon om disse tar kontakt.

Politiet (Central Investigation Bureau (CIB)) har lagt ut bilder på sin Facebook-side av seks svindlere kledd i politiuniformer som sitter i et rom som ser ut som et politikontor, med et thailandsk nasjonalflagg i bakgrunnen.

Disse mennene kontakter potensielle ofre via videosamtaler på appen Line og forteller de at de er mistenkt i saker som involverer hvitvasking av penger eller narkotika, ifølge CIB.

De falske betjentene viser falske dokumenter for å overbevise ofrene om at de skal tro på det de sier. De forteller dem at de vil bli avhørt eller informert om anklagene mot dem.

Deretter overtaler de ofrene til å overføre penger til en bankkonto slik at etterforskerne kan finne ut hvor pengene kommer fra, og på den måten kan de bevise sin uskyld. Etter at pengene er sendt, forsvinner svindlerne, ifølge CIB.

Politet sier at ekte politi aldri ber om eller gjør:
  • Kontakter folk via telefon eller video for å avhøre de eller varsle om anklager 
  • Be folk om å overføre penger eller eiendeler for undersøkelse for å bevise sin uskyld 
  • Sende offisielle dokumenter, inkludert innkallinger eller arrestordrer via Line 
Politiet ber alle som har informasjon om de falske betjentene som vises på deres Facebook-side, eller deres aktiviteter, om å kontakte politiet via deres egen meldingsboks.

Informantenes identitet vil bli behandlet konfidensielt, heter det.

Øverst: Politiets Central Investigation Bureau sier at disse seks svindlerne kledd i politiuniformer går etter ofrene sine via videochat. (Foto: CIB Facebook-side)

Kilde: Bangkok Post


RSS