Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Helsemyndighetene fremmer telemedisin for thaier i utlandet



Det nasjonale helsesikkerhetskontoret (NHSO) fremmer bruken av en telemedisinsk tjeneste som dekkes av den universelle helseordningen med gullkort for thailandske statsborgere i utlandet.

NHSO sier at telemedisin-tjenesten for omkring 1 million thaier som er bosatt i utlandet ble lansert 17. januar for å sikre at thaier har tilgang til primærhelsetjenester.

For å bistå de rundt 20.000 thaiene som bor i Singapore med å få tilgang til tjenesten, inviterte den thailandske ambassaden i Singapore nylig NHSO til å gi detaljert informasjon om telemedisin-tjenesten til det thailandske samfunnet der.

Initiativet tar sikte på å redusere medisinske kostnader, redusere utgiftene og spare tid på å reise til sykehus, heter det fra NHSO

I en enkelt undersøkelse blant 54 frivillige thailandske arbeidere i august kom det fram at at over 60 % av respondentene var over 50 år. Omtrent 40 % var ansatt som vanlige arbeidere, 17 % som hushjelper og 9,3 % i bygg- og anleggsbransjen.

Rundt 75 % av respondentene rapporterte at de hadde hatt mindre eller milde sykdommer i løpet av de siste 12 månedene. Bare 61 % sier at de har helseforsikring, og de som ikke har det, søker behandling på klinikker i nærheten av hjemmet. Rundt 65 % sa at helseutgiftene utgjorde mindre enn 10 % av lønnen deres, mens 13 % rapporterte at helseutgiftene utgjorde 20-30 % av lønnen.

Mens rundt 39 % valgte å ikke oppsøke behandling for enkelte sykdommer på grunn av høye kostnader, oppga 63,65 % at de opplevde kommunikasjonsproblemer når de oppsøkte helsetjenester.
Omtrent 13,6 % sa at de ikke fikk tilgang til tjenester på grunn av lange ventetider.

Respondentene foreslo at telemedisinprogrammet burde omfatte psykisk helsehjelp, ettersom mange thaier opplever angst på grunn av kulturelle forskjeller eller arbeidsrelatert stress.

Kilde: Bangkok Post

Lenke: National Health Security Office (NHSO) (thai og engelsk tekst)
RSS