Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

10 kinesiske reisearrangører tvunget til å stenge



Thailands turistdepartementet har etterforsket ulovlige turselskaper som tilbyr ekstremt billige pakkereiser, og 10 selskaper er tvunget til å stenge ned.

Ifølge reisebyråene står disse selskapene allerede for 50 % av de kinesiske reisegruppene i Thailand.

Turismtminister Sermsak Pongpanit sier at departementet har bedt turistdepartementet, som har direkte myndighet til å regulere reiseselskaper i Thailand, om umiddelbart å iverksette strenge tiltak mot disse ulovlige aktivitetene, spesielt selskaper som presser prisene og skader landets omdømme.

Ministerens direktiv er et svar på en oppfordring fra Association of Thai Travel Agents, som nylig uttrykte bekymring over at ultrabillige innkommende pakkereiser er kommet tilbake. Disse pakkereisene lover kjøperne svært lave priser, men når de først er i Thailand, tvinger de turistene til å handle og bruke penger til overpris.

For å løse dette problemet har Jaturon Phakdeewanit, i turistdepartementet, sagt at seks offentlige etater har opprettet et felles operativt senter for å slå ned på turoperatører som bruker reisebyråer med thailandske «stråmenn» som tilbyr pakkerreiser til underpris i løpet av de siste seks månedene.

Etter å ha etterforsket 30 turselskaper, trakk turistdepartementet tilbake lisensene til 10 selskaper og tvang de til å stenge ned sin virksomhet.

Thaier som blir avslørt som «stråmenn», får forbud mot å drive turoperatørvirksomhet i fem år og risikerer straff i henhold til loven om utenlandsk forretningsvirksomhet, som inkluderer fengselsstraff for både thailendere og utlendinger.

Senteret utvidet etterforskningen og straffeforfulgte ti utlendinger for å ha jobbet ulovlig som reiseledere i disse ti selskapene, ettersom dette yrket er forbeholdt thailendere.

Jaturon sa at turistavdelingen har over 10 andre mistenkelige selskaper å undersøke.

Surawat Akaraworamat, visepresident i Tourism Council of Thailand, sier at turoperatører har brukt prisdumpingstrategier siden i fjor, men at de ikke har fått mye oppmerksomhet fra myndighetene.

Han sa at de lisensierte turoperatørene tiltrekker seg få fritidsreisende, og at de derfor har gått over til forretningsreiser i stedet.

– De ti selskapene som er siktet av turistdepartementet, antas ikke å stå bak denne forvrengte forretningspraksisen, sier Surawat.

– Hvis den thailandske regjeringen ønsker å slå ned på de store aktørene, som er de samme firmaene og enkeltpersonene som gjennomførte null-dollar-turer for ti år siden, kan det hende de må søke samarbeid med Beijing, sa han.

Øverst: En gruppe kinesiske besøkende under en omvisning i Wat Phra Kaeo og Sanam Luang i Bangkok.  (Foto: Apichart Jinakul)

Kilde: Bangkok Post

RSS