Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Skal lage ‘pla ra’ av uønsket fiskeart



Fiskeridepartementet i Thailand sier ja til utrydde den uønskede fisken ‘blackchin tilapia’ fra Thailands vassdrag ved å lage, «pla ra», fermentert fiskesaus av fisken.

I et forsøk på å begrense spredningen av den invasive arten, som utgjør en trussel mot kommersielt verdifulle fiskebestander i minst ni provinser, vil departementet samarbeide med lokalsamfunn i berørte områder for å bearbeide fanget ‘blackchin tilapia’ til den populære asiatiske fiskesausen «pla ra», sier landets fiskeridepartement, skriver Bangkok Post.

Programmet har som mål å fjerne minst 200.000 kilo av den uønskede fisken fra vassdrag i provinsene Chumphon, Phetchaburi, Samut Prakan, Samut Songkhram, Prachin Buri, Ratchaburi, Chon Buri, Rayong og Nonthaburi.

Lokalsamfunnene som har meldt seg på, vil få 245.000 baht hver i støtte for å kjøpe utstyret som trengs for å lage «pla ra». Totalt vil departementet bevilge 4,9 millioner baht til ordningen. Tjue lokalsamfunn har til nå meldt seg på.

Fermenterte fiskeprodukter konsumeres ikke bare i Thailand, men eksporteres også til markeder i andre Asean-land, Kina, EU, Midtøsten og USA.

Kilde og foto: Bangkok Post

RSS