Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Tester ny biodiesel med 30 % lavere utslipp



Isuzu og PTT samarbeider om å teste et nytt drivstoff med brukt vegetabilsk olje

En ny biodiesel kalt «HVO» som lover reduserte klimagassutslipp, testes nå ut i et samarbeid mellom Tri Petch Isuzu Sales og det nasjonale olje- og gasskonglomeratet PTT Plc.

HVO er en blanding av brukt vegetabilsk olje og diesel, noe som resulterer i en biodiesel som slipper ut 30 % mindre karbondioksid (CO2) sammenlignet med vanlig biodiesel, opplyste Tri Petch Isuzu Sales Ltd fredag.

Selskapet opplyser at testen gjennomføres i Isuzu ELF-lastebiler som brukes av Mon Transport Ltd, en ledende transportør.

Etter å ha kjørt over 5000 kilometer er det ikke funnet noen problemer eller unormale forhold, opplyser selskapet, og legger til at testen vil bli avsluttet i februar neste år.

Prosjektet er et ledd i Isuzus policy «Multi-Pathways to Carbon Neutrality», som har som mål å minimere miljøpåvirkningen og øke effektiviteten i Thailands logistikknettverk, sier selskapet.

Morselskapet Isuzu Motor i Japan kunngjorde også at de vil produsere elektriske kjøretøy innen 2030. Selskapets elbilprogram vil omfatte pickuper, mellomstore og store lastebiler og passasjerbusser.

Isuzu Motor lovet også å investere 1 billion yen (240 milliarder kroner) innen 2030 i forskning og utvikling innen karbonnøytralitet og logistikk, og i å etablere et utviklings- og testsenter for elbiler kalt «The Earth Lab» innen 2026.

Kilde: The Nation
RSS