Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Ansees som narkoman med én yaba-pille



Alle som blir tatt med én yaba-pille eller 20 mg ‘ice’, vil bli ansett som misbrukere og må gjennomgå et rehabiliteringsprogram.

Et nytt direktiv som setter klassifiseringen av narkotikamisbrukere til én amfetaminpille, trådte i kraft tirsdag, opplyser departementets talsperson.

Talsperson Trichada Sritada sa at direktivet ble publisert i Royal Gazette mandag og trådte i kraft dagen etter.

Det nye direktivet, signert av folkehelseminister Somsak Thepsutin, gjør det mulig for politiet å anta at alle som blir tatt med én pille yaba eller amfetamin er misbrukere.

– Når en person blir tatt, kan han eller hun få tilbud om å delta i et rehabiliteringsprogram, men må gjøre det frivillig, sier hun.

Dette direktivet erstatter det forrige, som ble undertegnet av tidligere folkehelseminister Cholnan Srikaew, og som kun stemplet personer med fem yaba-piller som narkomane. Dette direktivet ble sterkt kritisert, og mange mente at denne grensen på fem piller gjorde det mulig for narkotikapushere å skjule seg som misbrukere og unngå rettsforfølgelse.

Trichada sa at den nye forskriften også har satt mengden «ice» eller krystallisert metamfetamin til ikke mer enn 20 milligram for å klassifisere eiere som narkotikamisbrukere.

Hun la til at dette direktivet har som mål å vise at myndighetene mener alvor med å kontrollere både narkotikapushere og store narkotikabander.

– Jeg ønsker å minne småpusherne og de store smuglerne av yaba og «ice» om at denne regjeringen mener alvor med å undertrykke og utslette narkotika fra det thailandske samfunnet, sier hun.

Kilde: The Nation


RSS