Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Slår ned på fulle turister i Pai



Guvernøren i Mae Hong Son-provinsen krever nye regler for besøkende etter at en gruppe turister ble tatt i å drikke mens de padlet nedover Pai-elven i baderinger.

En hotelleier i Pai-distriktet i Mae Hong Son klaget over at turistene drakk alkohol mens de padlet, og at de tilbrakte nesten ti timer om dagen i elven, noe som skader miljøet.

Turistene spradet deretter rundt i feriebyen kun iført badetøy, fortsatte hotelleieren, noe som gjorde innbyggerne og andre turister ukomfortable. Et par turister ble også tatt i seksuell aktivitet på et avgrenset område på feriestedet, en hendelse som ble anmeldt til Pai politistasjon. 

Thainytt 14.7.24: – Vi makter ikke å håndtere fulle, vestlige turister lenger

Alkohol i vannflasker
Etter klagen innkalte provinsguvernør Chuchip Pongchai politiet og relaterte avdelinger til et møte i morgen, tirsdag, for å diskutere nye restriksjoner for turister.

Provinsen har allerede innført forbud mot salg av alkohol til turister som padler på elven med baderinger, såkalt «tubing». De fleste besøkende følger regelverket, men andre, og noen butikkeiere, bryter reglene ved å skjule alkoholen ved å helle den i vannflasker.

Pai er et av de mest kjente reisemålene i Nord-Thailand, og tiltrekker seg 40.000 turister hvert år, noe som stimulerer Thailands økonomiske vekst. «Tubing» i Pai-elven har blitt en spesielt populær aktivitet blant utlendinger.

– Men oppførselen til enkelte turister har satt provinsens image i fare, sier guvernøren.

Øverst: Pai-elven er fylt med besøkende, for det meste utlendinger, i baderinger i Mae Hong Son-provinsen. (Foto: TeawMaehongson Facebook-side)

Kilde: Bangkok Post
RSS