Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Nye utfordringer i takt med at Thailands befolkning blir stadig eldre

Thailands eldre befolkning forventes å nå 20,4 millioner mennesker i 2040, noe som utgjør 31,3 % av den totale befolkningen, ifølge Poonpong Nainapakorn, direktør for handelsdepartementets Trade Policy and Strategy Office.

– Overgangen til et aldrende samfunn begynte i 2021, da det var 13,8 millioner eldre thailendere, noe som utgjorde 20 % av den totale befolkningen, sier Poonpong, ifølge The Nation.

– Den økende andelen eldre thailendere vil føre til en krympende arbeidsstyrke og en nedgang i inntektsgenerering, og samarbeid mellom myndighetene og privat sektor er nødvendig for å finne løsninger, sier Poonpong.

Hovedårsakene til den kontinuerlige veksten i den eldre befolkningen er synkende fødselstall og fremskritt innen medisinsk behandling som forlenger livet. Dette skaper imidlertid en ubalanse mellom befolkningen i yrkesaktiv alder og de eldre, noe som påvirker inntektene og de offentlige utgiftene til helse og velferd.

En aldrende befolkning medfører også utfordringer når det gjelder teknologisk tilpasning, ettersom eldre kan ha vanskeligheter med å tilpasse seg den raske teknologiske utviklingen.

Etter hvert som de eldre får et større behov for helsetjenester og velferdstjenester, må det offentlige bruke en større andel av budsjettet til å dekke disse utgiftene.

– Reduksjonen i befolkningen i yrkesaktiv alder vil påvirke den økonomiske produktiviteten og veksten, men noen yrker knyttet til eldreomsorg vil oppleve økt etterspørsel etter arbeidskraft, sier Poonpong.

Det må utvikles nye politiske tiltak for å håndtere Thailands aldrende befolkning, først og fremst når det gjelder sysselsetting og effektiv eldreomsorg. Ifølge myndighetene er det viktig å forberede seg på en stadig eldre befolkning for å redusere ulikhetene og sikre høy livskvalitet for den thailandske befolkningen.

Etterspørselen etter produkter og tjenester vil endre seg, med større fokus på helsefremmende tiltak og eldreomsorg. Smartprodukter, smarte hjem, selvkjørende biler og medisinsk teknologi vil bli stadig mer populære etter hvert som den eldre befolkningen vokser. Helsevesenet og turisme knyttet til medisinske tjenester forventes å oppleve en betydelig vekst.

Kilde: The Nation
RSS