Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Inflasjonen faller svakt for fjerde måned på rad



Thailands inflasjon fortsatte sin nedadgående trend i juli, og falt med 0,83 % for fjerde måned på rad, ifølge Trade Policy and Strategy Office (TPSO) i handelsdepartementet.

Selv om den samlede inflasjonen for de første sju månedene av 2024 forventes å ligge på beskjedne 0,11 %, advarer TPSO om at svingninger i olje-, matvare- og tjenesteprisene fortsatt vil være viktige drivere for forbrukerkostnadene.

Thai-husholdningenes gjennomsnittlige månedlige utgifter holdt seg stabilt på 18.130 baht i første halvdel av 2024, noe som er på samme nivå som året før.

En oversikt over husholdningsutgiftene viser følgende:

Mat og alkoholfrie drikkevarer: Gjennomsnittsutgiftene gikk noe ned til 7.536 baht per måned, en nedgang på 9 baht fra året før, på grunn av lavere priser på kjøtt, fjærkre og sjømat, særlig svinekjøtt, makrell og hvite reker.

Bolig og møbler: Utgiftene holdt seg stabile på 375 baht per måned, noe som gjenspeiler det mangfoldige utvalget av produsenter, distributører og distribusjonskanaler i denne sektoren.

'Forsyningsartikler': Gjennomsnittskostnadene gikk ned med 14 baht til 4.003 baht per måned, hovedsakelig på grunn av reduserte strømpriser som følge av myndighetenes tiltak for å redusere levekostnadene.

Helsevesen og personlige tjenester: Utgiftene økte med 5 baht til 987 baht per måned, drevet av høyere kostnader til legeundersøkelser, medisiner og personlig pleie.

Transport: Utgiftene økte med 11 baht til 4 220 baht per måned, hovedsakelig på grunn av økte priser for offentlig transport, spesielt for flyreiser og taxi.

Utdanning og underholdning: Utgiftene økte med 4 baht til 766 baht per måned, noe som gjenspeiler en svak økning i skolepengene i både offentlig og privat sektor.

Tobakk og alkoholholdige drikkevarer: Utgiftene økte med 3 baht til 244 baht per måned, noe som skyldes prisøkninger på brennevin og sigaretter.

TPSO, anslår en svak økning i de nasjonale husholdningsutgiftene for 2024 sammenlignet med fjorårets gjennomsnitt på 18 000 baht per måned.

Tallene tyder på at selv om det har vært svingninger i ulike utgiftskategorier, har husholdningenes samlede utgifter holdt seg relativt stabile. Denne stabiliteten tilskrives i stor grad myndighetenes tiltak for å redusere levekostnadene, noe som har bidratt til å dempe effekten av inflasjonen på thailandske husholdninger.

Etter hvert som Thailand fortsetter å navigere gjennom økonomiske utfordringer, vil beslutningstakere og bedrifter følge nøye med på disse trendene for å kunne ta beslutninger og legge strategier for fremtiden, heter det fra TPSO.

Kilde: The Nation
RSS