Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Kinesiskdrevet telefonsenter avslørt i Chiang Mai



Thailandsk-politi har gjennomført en razzia mot et kinesiskdrevet callsenter i en villa i Doi Saked-distriktet i Chiang Mai og arrestert sju kinesere og seks borgere fra Myanmar.

Politiet beslagla også en stasjonær datamaskin, åtte bærbare PC-er, 94 mobiltelefoner og VoIP-enheter (Voice over Internet Protocol), som er de viktigste verktøyene svindlerne bruker i svindelforsøk på callsentre.

Kilder i politiet sier at gårsdagens razzia var en oppfølgingsoperasjon etter en annen razzia mot et selskap i den sørlige provinsen Phatthalung 10. januar i år. Det ble avdekket at selskapet hadde solgt VoIP GSM-gateway-enheter til flere svindlere på ulovlig vis.

Etter en intensiv etterforskning, og ved hjelp av høyteknologiske verktøy, klarte TCSD å spore VoIP-enhetene til villaen i Pa Miang-distriktet, sier kildene, og legger til at sivilkledd politi ble sendt ut for å holde et våkent øye med eiendommen, som viste seg å være sikret og fullt utstyrt med et CCTV-system. Belysningen i villaen var slått på hele natten.

En ransakingsordre ble søkt hos provinsdomstolen i Chiang Mai før razziaen.

Noen av de mistenkte skal ha forklart til politiet at de kun utnyttet potensielle ofre i Kina, ved å ringe dem om å investere i langsiktig spareforsikring, med bakgrunnsinformasjon innhentet fra forsikringstakeren i Kina.

De skal ha informerte det potensielle offeret om at forsikringsdekningen er i ferd med å utløpe, og spør om vedkommende ønsker å forlenge forsikringen. De tilbyr en kampanjepakke for de som ønsker å forlenge forsikringsdekningen. Hvis ikke, informerer de det potensielle offeret om at en annen vil ringe tilbake for å spørre om personopplysningene hans/hennes for å kunne si opp forsikringen.

Med informasjonen han har fått fra det potensielle offeret, for eksempel ID-kortnummeret, kunne svindlerene tømme bankkontoene til offeret, sier politikilden.

Kilde: Thai PBS
RSS