Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Elefanter og syke dyr evakuert



Nasjonale parktjenestemenn, båter og lastebiler med firehjulstrekkere evakuerer rundt 100 elefanter og hundrevis av andre dyr fra et elefantvernsenter i Mae Taeng-distriktet i Chiang Mai ettersom flomvannet når to meter og fortsatt stiger.

Redningsaksjonen vanskeliggjøres fordi alle veier som fører til senteret til Elephant and Environment Conservation Foundation er oversvømt, melder Thai PBS.

Det er behov for flere frivillige for å hjelpe den første gruppen på rundt 50 personer fra Sri Lanna nasjonalpark og Chiang Dao-distriktet, som allerede er på vei til stedet. Lokale myndigheter ber om flere båter og er forspørsel om dette er sendt til departementet for forebygging og begrensning av katastrofer.

Selv om elefantene liker å være i vann, kan det føre til problemer hvis de oppholder seg for lenge i vann. Noen av elefantene i senteret er heller ikke tamme.

Saengduean Chailert, fra Elephant and Environment Conservation Foundation, skriver på Facebook i dag at overvannet fra den flomstore Mae Taeng-elven har oversvømt elefantsenteret, der det er rundt 100 elefanter og hundrevis andre dyr. For det meste syke katter, hunder og kaniner.

Hun forteller at en rekke dyr allerede har blitt evakuert til høyere terreng på det nærliggende fjellet, men at mange fortsatt er på senteret. Hun ber om frivillige, båter, bur til smådyr og presenninger for å beskytte elefantene mot regnet.

Phra Khru Sangkharak Veerawat fra Chedi Luang-tempelet sier at 14 elefanter ble flyttet av mahoutene (elefantførere) fra et annet elefantskjul til et høyere sted i går, omtrent to kilometer fra senteret.

Kilde: Thai PBS
RSS