Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Chiang Mai rydder opp etter flommen



Chiang Mai startet mandag en stor opprydningsaksjon etter at den enorme flommen som lammet den nordlige byen er på retur.

Traktorer og vannbiler ble satt inn for å hjelpe arbeiderne med å fjerne de tykke alluviale sedimentene fra områdene rundt de tre broene som krysser Ping-elven, Naowarat, Nakhon Ping og Rattanakosin. Andre mannskaper og frivillige fortsatte å forsyne hus som fortsatt var avskåret av flomvannet, med mat og drikkevann, skriver Bangkok Post.

Noen deler av syv hovedveier er fortsatt stengt, inkludert Chang Khlan og Charoen Prathet, som er populære turist- og forretningsområder.

Dypet i Ping-elven fortsatte å synke, og ved målestasjonen i Naowarat ble det registrert 3,85 meter kl. 10.00, mot 4,23 meter kl. 01.00 og 4 meter kl. 06.00. Lørdag kveld nådde Ping en historisk topp på 5,3 meter.

Vannstanden i Rim- og Taeng-elvene og i Ping i Chiang Dao-distriktet har osgå sunket. Dette blir sett på som et positivt tegn på situasjonen i byen.

– Ping-elven synker med fire eller fem centimeter i timen, sier lokale mynigheter. Denne trenden tydet på at elven snart kunne falle under det kritiske punktet.

Rim og Taeng er sideelver til Ping og forsyner det nordlige Chiang Mai med vann.

Øverst: Oppryddings arbeidet startet i Chiang Mai i dag, mandag. (Foto: Skjermdump fra Chiang Mai kommunes Facebook-konto)

Kilde: Bangkok Post
RSS