Stacks Image 903

Anutin misfornøyd, men vil respektere cannabis-avgjørelsen



Ministeren bak avkriminalisering av marihuana er misfornøyd, men sier han vil følge regjeringens beslutning.

Selv om innenriksminister Anutin Charnvirakul virker misfornøyd med regjeringens plan om å sette marihuana tilbake på landets narkotikalist, sier han at han vil respektere den endelige beslutningen, melder The Nation.

Anutin Charnvirakul sørget for avkriminaliseringen av marihuana mens han var helseminister under general Prayut Chan-o-chas regjering.

Under valgkampen i 2019 lovet han velgerne at hans Bhumjaithai-parti ville presse på for avkriminalisering av cannabis, slik at det kan brukes som medisin og som en salgsavling for sektorer som mat og drikke, samt kosmetikk.

Anutin sier til media mandag at han var medlem av narkotikakontrollnemnda (NCB) og hadde presentert sitt sett med data for å støtte avkriminalisering av marihuana. Han sa at hvis det nåværende styret har nye data om marihuana, bør det legge dem frem for å underbygge sitt standpunkt. Han la til at han ville respektere NCBs endelige avgjørelse.

Statsminister Srettha Thavisin har pålagt helseminister Somsak Thepsutin om å sette cannabis tilbake på narkotikalisten innen utgangen av året.

Anutin sa at han har møtt både Srettha og Somsak og presentert dataene han har tilgjengelig for å støtte avkriminaliseringen av cannabis.

– På denne måten kan NCB vurdere dette spørsmålet, sier han. – Ingen kan reversere det ut av det blå, for det var en grunn til at det ble avkriminalisert. I 2022 stemte NCB enstemmig for å avkriminalisering. Hvis politikken skal endres, bør vi ha samtaler.

Etter at NCB stemte for å fjerne det fra narkotikalisten for to år siden, ga Anutin som helseminister direktiv om å fjerne det fra listen over kategori 5-narkotika.

Han sa at han også er en del av det nåværende styret og vil delta i avstemningen om saken.

– Hvis NCB har ny informasjon om misbruk av cannabis, så bør de legge det frem. Ikke politiser saken, for det vil bare føre til at politikken vil sprette frem og tilbake. Vi kan ikke ha en personlig holdning til dette, sier han.

Anutin lovet også at han ikke ville lage bråk hvis NCB stemmer for å gjeninnføre cannabis på listen, og la til: – Jeg kommer ikke til å skape konsekvenser fordi jeg nå leder innenriksdepartementet.

Kilde: The Nation
RSS 

Slik ser du norsk TV i Thailand