Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Bahten vil fortsette å stryke seg



Bahten kan styrke seg ytterligere, etter å ha nådd en 19-måneders toppnotering på 32,2 baht mot dollaren mandag, hvis den amerikanske sentralbanken kutter renten mer enn 25 basispunkter på sitt møte denne uken, ettersom fallende amerikansk inflasjon kan få sentralbanken til å gjennomføre et større rentekutt.

Den thailandske valutaen steg fra fredagens sluttkurs på 33,33 baht mot dollaren da investorene skyndte seg å selge dollar i forkant av sentralbankens Federal Open Market Committee-møte på onsdag, ifølge Kasikorn Research Center (K-Research).

Yenen nådde en kort stund 139,73 per dollar, det sterkeste nivået siden juli i fjor. Statsrentene falt for andre uke på rad, og toårige statsobligasjoner stengte på sitt laveste nivå på to år på fredag, etter at det ble satset på et rentekutt på 50 basispunkter fra Fed.

Markedene priser for tiden inn en sannsynlighet på 59% for et kutt på 50 basispoeng på onsdag, ifølge CME FedWatch-verktøyet, mot 30% for en uke siden. Dette vil være Feds første rentekutt siden 2020.

– Markedet har en stund forventet at den amerikanske sentralbanken ville kutte renten med så mye som 50 basispunkter, men denne forventningen har ikke vært fullt ut priset inn før nå, sier Kanjana Chockpisansin, forskningssjef for bank- og finanssektoren ved K-Research. 

Se dagens priser 


– Bahten kan stige ytterligere hvis Fed til slutt kommer med et aggressivt rentekutt på mer enn 0,25 prosent, sier hun, og legger til at K-Research forventer at bahten vil handle i intervallet 33,0-33,8 mot dollaren denne uken.

I tillegg til USA møtes også sentralbankene i Japan og Storbritannia denne uken, og det er ventet at begge vil avvente etter at Den europeiske sentralbanken i forrige uke senket sine innskuddsrenter for andre gang i år. Analytikere tror at Bank of Japan er på vei til å heve renten, men ikke på møtet denne uken.

Ggullprisene steg til rekordhøye nivåer mandag, drevet av en svakere dollar og forventninger om en større rentereduksjon fra Fed denne uken.

Spotgull ble handlet til en rekordhøy pris på 2.589,23 USD tidlig mandag, før den falt til 2.588,29 USD. Amerikanske gullfutures steg med 0.2% til $ 2.615.80. Dollaren svekket seg med 0,2 %, noe som gjorde gull billigere for andre valutaeiere.

– Utsiktene til at Fed kan komme til å svinge øksen og levere et kutt på 50 basispunkter denne uken, har sendt gull og dollar i hver sin retning, sier Tim Waterer, sjefmarkedsanalytiker hos KCM Trade.

– De generelle forholdene for gull er fortsatt gunstige, og det er sannsynlig med ytterligere oppgang. Hvis dollaren fortsetter sin nedadgående trend, kan gullet nå 2.700 dollar innen utgangen av året.

Kilde: Bangkok Post
RSS