Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Bangkok-kvinne arrestert for jobbsvindel



En thailandsk kvinne er arrestert på et kjøpesenter i Bangkok for angivelig å ha svindlet over 30 personer ved å love de lukrative jobber på australske vingårder.

Arbeidssøkerne ble belastet mellom 120.000 og 170.000 baht hver, men ble aldri sendt til Australia.

Politet pågrep 31 år gamle kvinnen i henhold til en arrestordre utstedt av straffedomstolen den 20. mai 2015.

31 åringen er blant annet siktet for bedragersk eller svikefull oppførsel.

Tilbake i 2015 anmeldte flere ofre svindelen til Crime Suppression Division (CSD) etter å ha blitt svindlet for betydelige summer.

Ofrene ble lovet jobber på australske vingårder med lønninger på opptil 50.000 baht per måned, men løftene ble aldri innfridd.

Etter å ha fått en rekke anmeldelser samlet etterforskerne bevis og innhentet arrestordre på tre personer som var involvert i svindelen.

Politiet oppdaget senere at den 31 år kvinnen hadde flyktet fra landet i 2015, og at hun ikke hadde reist inn i Thailand igjen gjennom offisielle kanaler.

Nyere etterretning tydet imidlertid på at hun hadde returnert til landet via en uoffisiell rute, og at hun for tiden var ansatt på et kjøpesenter i Bangkok. Dette førte til at hun ble pågrepet på kjøpesenteret.

I avhør nektet kvinnen for anklagene, og hevdet at hun hadde lånt ut bankkontoen sin til en venn som brukte denne til å motta penger fra ofrene.

Hun hevdet at hun ikke var klar over de bedragerske aktivitetene. Politiet festet ikke lit til hennes forklaring og hun møter nå videre straffeforfølgelse.

Etterforskningen avslørte at ofrene hadde blitt lurt til å betale betydelige gebyrer under påskudd av å få jobb i Australia.

De falske jobbformidlingene lovet høye lønninger og tiltalende arbeidsforhold, noe som lokket mange inn i svindelen. Da de lovede jobbene ikke ble formidlet, forsvant agentene, og ofrene sto på bar bakke - blakke.

Politiet fortsetter arbeidet med å spore opp de resterende mistenkte som er involvert i svindelen.

Kilde: The Thaiger
RSS