Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Thailand tok et siste farvel med ofrene for skolebussbrannen



Regjeringsmedlemmer, provinsansatte og allmennheten deltok i den siste seremonien for de 23 personene som omkom bussbrannen like utenfor Bangkok tirsdag for en uke siden.

Under en seremoni sponset av Deres Majesteter Kongen og Dronningen ble de 20 grunnskoleelevene og tre lærerne kremert på skolens område.

Wat Khao Phraya Sangkaram-skolen i Uthai Thani hadde chartret tre busser for å ta med elever og lærere på ekskursjon til Ayutthaya og Nonthaburi. En av bussene, som var utstyrt med flere gasstanker enn offisielt tillatt, tok imidlertid fyr og 23 av de 44 personene ombord omkom.

Den religiøse seremonien ble ledet av presidenten for Det private råd, Surayud Chulanont. I seremonien deltok også visestatsminister og forsvarsminister Phumtham Wechayachai, visestatsminister og innenriksminister Anutin Charnvirakul, utdanningsminister generalmajor Permpoon Chidchob, tidligere statsminister Srettha Thavisin og fungerende sjef for det nasjonale politiet, generalmajor Kitrat Phanphet.

Uthai Thanis guvernør Teerapat Kutchamath sa at det var satt opp fire telt på skolens område for å huse de fremmøtte, inkludert ofrenes foreldre og familier, tjenestemenn og skoleansatte.

Kilde: The Nation
RSS