Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Thaksin og Anutin sang: –Ikke et forsøk på ende cannabiskrangelen



Etter at et bilde av de facto Pheu Thai-sjef Thaksin Shinawatra, hans datter og partileder Paetongtarn Shinawatra som synger en sang sammen med innenriksminister Anutin Charnvirakul i Khao Yao i dag ble spredt, nektet regjeringens innpisker Visuth Chainaroon at dette er et forsøk på å lappe sammen uenigheter om avkriminalisering av cannabis som narkotika innen utgangen av året, ifølge avisen Naewna.

Avkriminaliseringen av marihuana var Anutins idé, og den liberale marihuanapolitikken trådte i kraft 9. juni 2022 da han var helseminister under den forrige regjeringen ledet av Prayut Chan-o-cha.

Statsminister Srettha Thavisin har sagt at han ønsker at helsedepartementet skal endre reglene og re-liste cannabis som et narkotisk stoff i en helomvending bare to år etter at Thailand ble et av de første landene i Asia til å avkriminalisere rekreasjonsbruk.

Et nettverk som motsetter seg den Pheu Thai-ledede regjeringens forslag om å gjeninnføre cannabis som narkotika innen utgangen av året, holdt en demonstrasjon foran regjeringskvartalet tidligere i år og fremmet et forslag om at det skulle gjennomføres en felles utredning om dette tiltaket.

Etter at den liberale cannabispolitikken trådte i kraft, er det nå tillatt å besitte og bruke alle deler av cannabisplanter, inkludert blomster og frø. Utvunnet innhold er imidlertid fortsatt ulovlig hvis det inneholder mer enn 0,2 % av den ingrediensen som gir "rus" - tetrahydrocannabinol, eller THC.

Cannabispolitikken førte til at tusenvis av cannabisbutikker åpnet over hele landet.

Visuth sa imidlertid at møtet mellom Thaksin, Paetongtarn og Anutin på Rancho Charnvee Resort and Country Club i Khao Yai i dag var en normal og god ting å ha skjedd til tross for rykter om at en konflikt ryster koalisjonsregjeringen over omlisting av cannabis som et narkotisk stoff.

Han la til at cannabispolitikken, som er under tilsyn av helsedepartementet, ikke har nådd Representantenes hus for drøfting, så det er ingenting å bekymre seg for med koalisjonsregjeringen som fortsatt står sterkt samlet.

Øverst: Thaksin Shinawatra, hans datter/Pheu Thai-leder Paetongtarn Shinawatra og innenriksminister og Bhumjaithai-leder Anutin Charnvirakul synger en sang sammen i Khao Yai i dag, søndag. Foto: TV Channel 7 delt på X

Kilde: Thai Newsroom


RSS