Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Over 1 million turister til Laos



Over 263.160 vietnamesiske turister besøkte Laos i løpet av de tre første månedene i år, og ble dermed den nest største kilden til utenlandske besøkende til landet i perioden, ifølge turistdepartementet i Laos.

Laos hadde over 1 million utenlandske turister i samme periode, opplyser departementet, og legger til at besøkende fra Thailand toppet listen med 337-689. Kina, Republikken Korea og Kina kom på henholdsvis tredje-, fjerde- og femteplass.

Ifølge departementet har ‘Visit Laos Year 2024’, i tillegg til å fremme turisme, også som mål å introdusere landets kunst, kultur og tradisjoner, samt å gi turister informasjon om landets lange historie og bærekraftige bruk av naturressurser.

I det siste har mange kjente reisemagasiner i regionen og verden kåret Laos til et av de mest attraktive reisemålene eller ‘slow travel’-stedene. De har fremhevet landets kulturelle attraksjoner, naturopplevelser og tidløse sjarm.

For å nå målene som er satt for i år, har Laos utviklet kortsiktige og langsiktige strategier for å utvikle denne viktige økonomiske sektoren slik at landet kan konkurrere med andre land i regionen, noe som er et viktig bidrag til landets økonomiske gjenreisning og utvikling.

Den laotiske regjeringen håper å være vertskap for minst 4,6 millioner internasjonale turister i 2024, noe som vil generere inntekter på 1,3 milliarder dollar.

Kilde: Viet Nam News gjengitt i The Nation
RSS