Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Regjeringen skal vurdere støtte til bønder



– Tiltak for å redusere statsgjelden og støtte landbrukssektoren vil sannsynligvis bli iverksatt snart, sier visefinansminister Julapun Amornvivat.

Ministeren sier at et møte i det økonomiske kabinettet mandag, som ledes av statsministeren, forventes å vurdere hjelpetiltak, inkludert gjeldsslette for husholdningene.

– Vi ser på ulike sektorer og mekanismer for å gi bistand, med tiltak for å hjelpe hver gruppe, sa han.

– Det er imidlertid nødvendig å vente på konklusjonene fra de relevante departementene.

Når det gjelder ytterligere stimulansetiltak for eiendomssektoren, sa Julapun at det avhenger av den faktiske situasjonen og forslag fra andre departementer.

Det pågår diskusjoner med skattedepartementet om skattetiltak.

Han sa at tiden for offentlige støttetiltak må være hensiktsmessig, ettersom noen tiltak har begrensninger. Noen tiltak ligger innenfor ministerens myndighetsområde, mens andre kan kreve lovendringer.

En kilde fra finansdepartementet som ønsker å være anonym, sier at de offentlige støttetiltakene som skal behandles av regjeringen i neste uke, inkluderer gunstige lån til en verdi av 100 milliarder baht som skal distribueres av Government Savings Bank, som ble utsatt for å innhente synspunkter fra relevante departementer.

Tidligere har regjeringen iverksatt økonomiske stimuleringstiltak, blant annet for eiendomssektoren, som inkluderer en reduksjon av overdragelses- og panteavgifter, fra 2 % til 0,01 % for overdragelsesgebyrer og fra 1 % til 0,01 % for panteavgifter. I tillegg ble det innført fritak for selskapsskatt i tre år for utbyggere som bygger boliger til en pris på under 1,5 millioner baht, og lån fra Government Housing Bank. Siden regjeringen godkjente disse tiltakene i april, har de tilført 65 milliarder baht til økonomien.

I tillegg har regjeringen tidligere godkjent et prosjekt for sambetaling av gjødsel for å hjelpe bøndene ved å subsidiere gjødselkostnadene med 500 baht per rai (opptil 20 rai per bonde) for produksjonssesongen 2024/2025, noe som krever et budsjett på nesten 30 milliarder baht. Det finnes rundt 4 millioner bondehusholdninger i Thailand.

Øverst: Risbønder på åkrene i Suphan Buri-provinsen. (Foto: Pongpat Wongyala)

Kilde: Bangkok Post
RSS