Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Thailand utsetter ETA for utenlandske turister



Innføringen av et elektronisk innreisesystem (ETA) for utenlandske turister som skal til Thailand, er utsatt, kunngjorde utenriksdepartementet mandag.

ETA-systemet, som er utformet for å effektivisere innreisen for utenlandske borgere, var opprinnelig planlagt lansert i desember 2024. Departementet sier imidlertid at lanseringsdatoen ennå ikke er fastsatt, ettersom koordineringen med relevante etater fortsatt pågår.

ETA-systemet vil gjøre det mulig for utenlandske turister fra 93 land som er innvilget visumfri innreise, å registrere seg på nettet før ankomst til Thailand. QR-koden de mottar ved registreringen, kan deretter brukes til å passere gjennom automatiserte immigrasjonsporter. ETA vil etter hvert bli innlemmet i Thailands overgang til et elektronisk visumsystem.

Departementet sier at de fortsatt er forpliktet til å implementere ETA, men at de for tiden jobber med andre offentlige etater for å ferdigstille detaljene og sikre en smidig lansering.

Reisende anbefales å følge med på oppdateringer fra Utenriksdepartementet og Immigration Bureau for å få den nyeste informasjonen om ETA-systemets lanseringsdato.

Kilde: The Nation
RSS