Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Thailands Phat Kraphao med topplassering



Thailands høyt elskede Phat Kraphao, noen ganger stavet som Pad Grapao, har nå havnet på toppen av listen «Best Stir-Fries in the World 2023» som TasteAtlas.com offentliggjorde i dag, lørdag.

Den thailandske retten fikk en poengsum på 4,8, med Sør-Koreas Dak Galbi på andreplass med 4,7 og Etiopias Tibs på tredjeplass med 4,6.

Nettstedet, som inneholder oppskrifter og matanmeldelser fra kritikere over hele verden, opplyser også at Phat Kraphao er den fjerde vanligste retten utlendinger bestiller i Thailand.

– Denne tradisjonelle thailandske wokretten kombinerer svinekjøttdeig eller sjømat med «hellig basilikum» (kraphao) og andre ingredienser som sjalottløk, hvitløk og chilipepper. Retten smaksettes med soyasaus, sukker og fiskesaus og serveres vanligvis med ris, stekt egg og fiskesaus ved siden av, heter det i beskrivelsen fra TasteAtlas.com.

Andre thailandske retter på listen er Pad Thai på åttendeplass, Phat Si-Ew (wokstekte nudler med mørk soyasaus) på 19. plass, Khua Kling (wokstekt kjøtt i rød karripasta) på 23. plass og wokstekt kylling med cashewnøtter på 44. plass.

Thailandske nettbrukere setter imidlertid spørsmålstegn ved nøyaktigheten i rangeringen, som plasserte Pad Kee Mao på 20. plass som en rett fra Laos.

Pad Kee Mao, også kjent som «drunken noodles», er en thailandsk stekt nudelrett som ligner på Phat Si-Ew, men er sterkere krydret. Den har fått dette navnet fordi krydderet passer godt sammen med alkohol og derfor ofte bestilles som tilbehør når det serveres alkohol.

Kilde: The Nation

RSS