Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Tre thai-retter på listen over verdens 10 beste



Nettstedet Tasteatlas har offentliggjort sin rangering av de 100 beste rettene i verden. Tre thailandske retter, blant annet ‘phat kaphrao’, ‘khao soi’ og ‘phanaeng curry’, er blant de ti beste.

Phat kaphrao kommer på tredjeplass, khao soi på sjetteplass og phanaeng curry på tiendeplass.

Tasteatlas sier dette om phat kaphrao: Denne tradisjonelle thailandske wokretten kombinerer kjøttdeig eller sjømat med hellig basilikum og ulike andre ingredienser som sjalottløk, hvitløk og chilipepper. Retten smaksettes med soyasaus, sukker og fiskesaus, og serveres vanligvis med ris, stekte egg og fiskesaus ved siden av.

Khao soi: Khao soi er en signaturrett i Nord-Thailand og er en deilig kokossuppe der mange regionale påvirkninger har blitt kombinert for å skape en virkelig spektakulær rett. Basen i suppen er en lett krydret buljong som kombinerer kokosmelk og rød karripasta.

Phanaeng curry: En variant av thailandsk curry som kjennetegnes av en tykk konsistens og salt-søt peanøttsmak. Den består av kjøtt som er stuet med kokosmelk, karripasta, makrut limeblader, fiskesaus og palmesukker. Kjøttet som brukes i phanaeng curry er vanligvis storfekjøtt, kylling, and eller svinekjøtt, og retten inneholder tradisjonelt ingen grønnsaker.

Kilde: PRD
RSS