Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Strømprisen for september-desember vil øke



Energireguleringskommisjonen kan bli nødt til å øke strømprisen for perioden september-desember til mellom 4,65 baht/kWt og 6,01 baht/kWt, fra dagens pris på 4,18 baht.

Det sier Poonpat Leesombatpiboon, generalsekretær i Office of Energy Regulatory Commission (OERC).

Han sier at OERC imidlertid vil avholde offentlige høringer på sine nettsider fra fredag til og med 26. juli for å høre hva folk mener om prisøkningen.

OERC har foreslått tre ulike prisalternativer. 6,01 baht/kWt (en økning på 44 %), 4,92 baht/kWt (en økning på 18 %) og 4,65 baht/kWt (en økning på 11 %).

Poonpat sa at baht-valutaen har svekket seg mot Greenback, til 36.63 baht per dollar (ned med 1.29 baht per dollar) for perioden fra mai til august.

Spotprisen på LNG, som er en hovedkilde til drivstoff for elektrisitetsproduksjon, har økt med 3,2 dollar per million BTU, og at prisen har en tendens til å øke ytterligere ettersom vinteren kommer til å sette inn i flere nordlige og sørlige regioner på slutten av året, noe som vil øke etterspørselen.

Han sier at drivstofftariffen (FT) for årets siste kvartal kan bli justert til mellom 46,83 og 182,99 satang/kWt, noe som betyr at strømprisen må justeres til 4,65-6,01 baht/kWt.

Kilde: Thai PBS
RSS