Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Store flommer i fem provinser



Satellittbilder har vist omfattende oversvømmelser i provinsene Phetchabun, Chaiyaphum, Phitsanulok, Maha Sarakham og Khon Kaen, ifølge Geo-Informatics and Space Technology Development Agency (Gistda).

Bildene, som ble tatt av COSMO-SkyMed-2 torsdag kveld, viser at mer enn 118.000 rai land er oversvømt. Av de berørte områdene er mer enn 2800 rai risgårder.

I Maha Sarakham øker Royal Irrigation Department (RID) vannmengden fra to reservoarer i Muang- og Borabue-distriktene, som holder mer enn sin sikre maksimale kapasitet etter kontinuerlig nedbør.

Fire vannpumper og to hydroflow-pumper er tatt i bruk for å øke hastigheten på vannslippet fra Loeng Chan-reservoaret til Kaeng Loeng Chan-kanalen og Chi-elven. Det pågår også arbeid med å fjerne ugress og rydde blokkeringer for å sikre at vannet renner jevnt.

Åtte vannpumper er utplassert ved Huay Kakhakhang-reservoaret for å hjelpe til med å drenere vann i urbane områder i nabodistriktet Muang.

RID sier at situasjonen ennå ikke har nådd et kritisk punkt, men oppfordrer innbyggerne som bor i nærheten av de to reservoarene, til å følge nøye med på situasjonen og de lokale myndighetenes råd.

Flere millioner kubikkmeter vann fra det ødelagte Huay Chiang Kham-reservoaret i Borabue-distriktet har oversvømt nesten 5000 rai (1 rad er 1,6 mål) jordbruksland i seks nedstrømsområder i Wapi Pathum-distriktet.

Det hardest rammede området er Ban Pla Boo i Nong Saeng, der flomvannet sto to meter høyt. Militære lastebiler ble satt inn for å hjelpe innbyggerne med å komme seg opp på høyere terreng.

Vannet, som skal ha forårsaket et 50 meter langt brudd i reservoaret, påvirket 10.000 rai jordbruksland i fire lokalområder (tamboner) i distriktet.

Ifølge provinsens myndigheter er 65 landsbyer i 65 tamboner i de to distriktene berørt, og 23.000 rai jordbruksland er skadet.

I Nong Bua Rawe-distriktet i Chaiyaphum ble mer enn 200 rai med jordbruksland oversvømt på grunn av vann som ødela en dam i Ban Non Muang, opplyser lokale myndigheter.

Som et midlertidig tiltak ble det lagt ut steiner ved bruddstedet for å blokkere vannstrømmen. RID vil senere søke om midler til å bygge en ny demning.

Øverst: Pickuper kjører på en oversvømt vei i Khon Kaen torsdag, etter at kraftig regn har rammet flere områder i den nordøstlige provinsen. (Foto: Chakrapan Natanri)

Kilde: Bangkok Post
RSS