Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 919

Årets flom på 2011-nivå



Visestatsminister og innenriksminister Anutin Charnvirakul sa i går at mengden flomvann og nedbør i år er den samme som under de store oversvømmelsene i 2011, men at det er usannsynlig at en katastrofe av samme proporsjoner vil inntreffe, ifølge avisen Thai Rath.

Thailand påvirkes også av vann som slippes ut fra nabolandene, noe myndighetene ikke kan kontrollere, men som de må håndtere, legger han til.

Folk i nedbørsfelt som Bangkok vil neppe oppleve en gjentakelse av de ødeleggende oversvømmelsene i 2011, da deler av hovedstaden ble oversvømt i oktober og noen veier ble forvandlet til rene kanaler og elver. Flommen i 2011 er landets mest ødeleggende hittil.

Mens Ping-elven gikk over sine bredder i Chiang Mai i går, og flomvannet fosset gjennom den økonomiske sonen, informerte Chiang Mai-guvernør Nirat Pongsitthaworn ministeren om at situasjonen fortsatt er håndterbar selv om elven fortsatt står høyt.

Statsministeren reiser til Chiang Mai og Chiang Rai fredag for å inspisere flomsituasjonen.

Samtidig som husene i Chiang Mai ble oversvømt, ble også politistasjonen i region 5 og de tilstøtende politiboligene, som huser over tusen politimenn og deres familier, oversvømt i går.

Selv om de fleste har flyttet ut med nødvendig utstyr for å utføre sine oppgaver, er rundt 200 igjen for å ta vare på leilighetene.

Øverst: Politimenn på vei ut av den oversvømte politistasjonen i region 5 og tilstøtende leiligheter i går. Foto: Thai Rath

Kilde: Thai Newsroom
RSS