Slik ser du norsk TV i Thailand

Stacks Image 903

Stor øking på Thailands flyplasser



Administrerende direktør i Airports of Thailand forklarer økningen med en rask bedring i turisttallene etter pandemien og regjeringens visumfrie politikk

I løpet av de første fem månedene av 2024 registrerte de seks internasjonale flyplassene som drives av Airports of Thailand (AOT) 52,16 millioner passasjerer, en økning på 20,28 % sammenlignet med samme periode i 2023, kunngjorde transportminister Suriya Juangroongruangkit onsdag.

AOT administrerer seks flyplasser over hele landet, nemlig Suvarnabhumi, Don Mueang, Chiang Mai, Mae Fah Luang, Phuket og Hat Yai, som står for 95 % av innenlands- og utenlandsflyvningene.

I en tale på et arrangement for å markere AOTs 45-årsjubileum på Queen Sirikit National Convention Centre, rapporterte Suriya at av disse passasjerene var 32,05 millioner utenlandske ankomster, hovedsakelig fra Asia, Europa og USA.

Disse utenlandske turistene bidrar med rundt 2,3 billioner baht per år til landets turistindustri, eller rundt 70 % av Thailands årlige utgiftsbudsjett, la han til.

Suriya, som også er visestatsminister, sa at AOT og departementet koordinerer arbeidet med å gjøre Thailand til et globalt luftfartsnav, i tråd med regjeringens "Ignite Thailand"-initiativ.

Initiativet ble kunngjort i februar og har som mål å gjøre landet til et knutepunkt for turisme, medisinsk behandling, mat, luftfart, logistikk, elektriske kjøretøy, digital økonomi og finans innen 2030.

– For å nå dette målet vil regjeringen fokusere på investeringer i infrastruktur og organisering av reklamekampanjer for å tiltrekke både turister og forretningsreisende til Thailand, som i dag ligger på 8. plass blant populære turistdestinasjoner i verden, sier Suriya.

Departementet har også som mål at thailandske flyplasser skal være blant de 20 beste flyplassene i verden innen fem år. Suvarnabhumi lufthavn, landets største internasjonale flyplass, ligger for tiden på 58. plass, mens Don Mueang er blant de 10 beste lavprisflyplassene i verden.

Administrerende direktør i AOT, Kirati Kitmanawat, bemerket at økningen i utenlandske ankomster skyldtes den raske gjenoppbyggingen av den globale turistnæringen etter slutten på covid-19-pandemien, og regjeringens visumfrie politikk for besøkende fra Kina, Kasakhstan, India og Taiwan.

Han la til at AOT fra oktober 2023 til mai 2024 registrerte 81,05 millioner passasjerer, 83,4 % av antallet i samme periode i 2019, før Covid. Av disse er 48,95 millioner internasjonale passasjerer (85,8 % av tallet før Covid) og 32,09 millioner innenlandske passasjerer (80 % av tallet før Covid).

Kirati sa at fra september 2023 til mars 2024 hadde AOT en omsetning på 33,94 milliarder baht, en økning på 71 % fra året før. Han uttrykte tillit til at trenden ville fortsette inn i andre halvår.

Kilde: The Nation

RSS